Galerii: Tammeka ei suutnud rekordpubliku ees nukrat seeriat katkestada

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme Kaljule 22 liigakohtumist järjepanu kaotanud Tartu JK Tammeka ei suutnud tänagi nukrale seeriale lõppu peale teha, kui Tamme staadioni varakevadisel murul tunnistati vastaste 3:0 paremust.

Kalju läks meistriliiga hooaja rekordpublikut tähistava 625 pealtvaatja silme ees kohtumist juhtima 14. minutil, kui nurgalöögijärgses segaduses skooris Maximiliano Ugge, 71. minutil tegi Karl Mööl samuti nurgalöögi järel seisuks kaks-null ning mängu lõppseisu vormistas mängu kolmandal üleminutil vasturünnakust Ats Purje.

Omad võimalused olid siiski ka Tammekal ning eriti esimese poolaja lõpuosas näidati külalistele päris korralikult hambaid, kuid Kalju väravavaht Vitali Teleš lõppkokkuvõttes kordagi liiga otsustavalt sekkuma ei pidanudki.

Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz nentis kohtumise järel, et endale kahel korral nurgalöögi järel palli sisse saamine on lubamatu. «Esimene tuli nii, et pall tuli kuidagi meeste vahelt ja lõpuks vist minu põlvest põrkas sisse, ei suutnud reageerida. Teise puhul lõin vist palli vastu Kevin Rääbist ning sealt põrkas Kalju mängijale ette,» kirus Lorenz samas ka parajat ebaõnne.

Jürgen Lorenzi hinnangul ei väärinud Tammeka kindlasti 0:3 kaotust, sest palli suudeti hoida ja tekitati ka võimalusi. Siiski tõdes ta, et varakevadine väljak jättis nende esitusele oma jälje. «Liivakiht oli peal, aga eks väljak läheb kevade edenedes paremaks,» ütles Lorenz.

Tänane mäng tähistas Tammeka jaoks ühtlasi erakordselt keerulise seeria algust, kus kuu aja jooksul kohtutakse meistriliigas kahel korral Nõmme Kalju ja FC Levadiaga, sinna vahele veel ka karikavõistluste poolfinaal võõrsil FC Flora vastu. 

«Ega meie jaoks ei ole ükski mäng lihtne. Hooaeg on küll hästi alanud, kuid kõik teenitud punktid on tulnud raske töö pealt, pole vahet, kas vastaseks on olnud Flora, Pärnu või Rakvere. Igas mängus peab samamoodi pingutama,» nentis Jürgen Lorenz.

Sõltumata ülejäänud 8. vooru tulemustest säilitab 14 punkti kogunud Tammeka ka selle vooru järel neljanda koha. Liidrikohta hoidvast Nõmme Kaljust jäädakse nüüd maha viie punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles