Õpilane juhib Tartu poliitikute debatti

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moto Annelinna gümnaasiumi koridoriseinal on just see, mis sobib iseloomustama homset poliitikute debatti, mida püüab ohjata õpilane.
Moto Annelinna gümnaasiumi koridoriseinal on just see, mis sobib iseloomustama homset poliitikute debatti, mida püüab ohjata õpilane. Foto: Margus Ansu

Homme, 13. aprillil jälgib Annelinna Gümnaasiumis saalitäis õpilasi poliitikute vahelist diskussiooni Tartule olulistel teemadel. Arutelu juhib 9-c klassi õpilane Aleks Desjatnikov, kes on sündmuse peakorraldaja.

Tegemist on Tartu noortevolikogu ettevõtmisega «Poliitikud kooli» ning teada on, et kindlasti osalevad arutelus Tartu linnapea Urmas Klaas ja abilinnapea Artjom Suvorov, samuti Avatud Vabariigi juht Jevgeni Kristafovits, noorte sotsiaaldemokaatide president Maris Sild, IRL-i Noorte Tartu klubi juht Tambet Anja, reforminoorte juhatuse liige Andrus Punt ning veel üks Tartu Noortevolikogu esindaja.

Igale külalisele annab sõna ainult moderaator ning kui mõne osaleja argumentidele on kellelgi vastuväiteid, siis tuleb tõsta kätt ja oodata sõnasaamist.

Aleks Desjatnikov ütles, et loodab kõnelejaid vaos hoida sama hästi kui Eesti televisiooni saate Foorum juhid.

«Ka publikul on võimalus diskussioonis osaleda ja küsimusi esitada, aga täpselt samadel õigustel,» lisas ta.

Mõned teemad, mida Aleks Desjatnikovil on plaan tõstatada, on valimisea langetamine, kuidas kaasata noori ühiskonnaellu ja poliitikasse, gümnaasiumite tulevik ehk kas riigi või munitsipaalgümnaasiumid ning venekeelse hariduse tulevik Tartus. Samuti – miks Tartust ei tasu ära minna, millised on Tartu linna miinused ja kuidas linn nendega võitleb?

Aleks Desjatnikov ütles, et ürituse põhieesmärk on tutvustada poliitikute, ka linnavalitsuse ja poliitiliste ning mittepoliitiliste noortekogude töö, tutvustada nende seisukohti ning tekitada huvi ühiskonnaelu ja poliitika vastu.

Annelinna gümnaasiumi saalis võib homme olla 120 kuni 160 noort ning sündmus kestab kella 11.55 kuni 13.  Kohal tasub olla pool tundi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles