Kutsehariduskeskus ootab põhikooli lõpetajaid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus.
Tartu kutsehariduskeskus. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kutsehariduskeskus avab kevadisel koolivaheajal vastuvõtu põhihariduse baasil erialadele, mille hulka on lisandunud ka kergrõivaste õmbleja eriala.

Sisseastumisdokumente saab esitada 17.–23. märtsini ning vestlused ja testid toimuvad 24. märtsil. Vastuvõtunimekirjad selguvad 1. aprillil.

Kevadvastuvõtul on võimalik kandideerida kõigile põhihariduse baasil ja haridusnõudeta erialadele. Noortel, kes saavad põhikooli lõputunnistuse alles juunikuus, tuleb kandideerimisel esitada valge tunnistus. Vastu võetud õpilastel tuleb põhiharidust tõendav dokument tuua kooli ja oma õppima asumine kinnitada enne 22. juunit. Suvel saab sisse astuda üksnes vabadele õppekohtadele.

Esimest korda saab põhikooli alusel õppida kergete rõivaste rätsepa eriala. See on individuaalõmbluse eriala, mille käigus õpitakse tellija mõõtude ja soovide järgi õmblema pluuse, kleite, seelikuid, pükse, veste ja muid kergeid rõivaid. Seni sai individuaalõmblust õppida vaid keskhariduse baasil. Kokku on kevadvastuvõtul võimalus valida 26 eriala vahel.

Korraga saab Tartu kutsehariduskeskuses kandideerida kahele erialale. Kool soovitab erialade valiku siiski hästi läbi mõelda, kuna osaleda tuleb mõlema valitud eriala testidel ja vestlustel. Et valiku tegemist lihtsustada, on koolis võimalik nõu pidada karjäärinõustajaga, kes aitab ka motivatsioonikirja koostada, lisaks saavad sisseastujad osaleda sellekohastel koolitustel.

Homme on kutsehariduskeskuses avatud uste päev, kus saab täpsemalt teada sealsetest õppimisvõimalustest, erialadest ja sisseastumise korrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles