Juhtkiri: peksupealinna rändkarikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubahalli juurers kogunenud inimesed avaldasid toetust pätte korrale kutsunud pereisale.
Kaubahalli juurers kogunenud inimesed avaldasid toetust pätte korrale kutsunud pereisale. Foto: Sille Annuk

Kui toksida internetiotsingusse sõna «peksupealinn», avaneb ootamatult mitmekesine valik. Seda häbistavat tiitlit on eri aegadel antud Pärnule ja Haapsalule, aga ka Paidele, Valgale, Viljandile ... Põhjust on andnud küll statistika, küll ajakirjanduse enda tunnetuslikud üldistused, küll äärmuslikud üksikjuhtumid. Emotsioonid on olnud mängus iga variandi puhul.

Tartus Küüni tänaval ülemöödunud reedel juhtunud lugu ajas emotsioonid suisa lakke. See juhtum tundus liiga uskumatu ja ääreni ebaõiglust täis. Peksti käidaval ajal käidavas kohas. Peksa sai pereisa, kes oli kutsunud korrale purjus laamendajaid. Laps vaatas peksmist pealt ja palus issit mitte lüüa. Ja vahele ei läinud mitte keegi! Tagatipuks selgus, et tubli mehe peksjad olid paadunud pätid.

Selge, Tartu on uus peksupealinn, oli emotsionaalne järeldus. Alles see ju oli, kui Toome nõlval lõppes kaklus suisa surmaga. Ajakirjanduses toodi välja isegi meenutused vanadest, aastatetagustest löömingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles