Tartu kesklinna peksmises kahtlustatavad viibivad esialgu vabaduses (32)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgsetel andmetel tekkis konflikt sellest, et üks joobes meestest lõi reede õhtul Tartu kesklinna keskusest väljunud mehe jalge ette kummuli pildil oleva prügikasti. Mees kutsus vandaalitsejat korrale, kuid teda ründasid seepeale mitu meeskodanikku. Peksmise järel kaotas mees teadvuse.
Esialgsetel andmetel tekkis konflikt sellest, et üks joobes meestest lõi reede õhtul Tartu kesklinna keskusest väljunud mehe jalge ette kummuli pildil oleva prügikasti. Mees kutsus vandaalitsejat korrale, kuid teda ründasid seepeale mitu meeskodanikku. Peksmise järel kaotas mees teadvuse. Foto: Risto Mets

Alkoholist tublisti kuraasi ammutanud noortekamp peksis reede õhtul Tartu kesklinnas oimetuks neid manitsenud mehe. Politsei tabas kahtlustatavad pealtnägijate täpse kirjelduse põhjal peagi.

Korrakaitsjad tuvastasid kõik 15 - 23aastased isikud ning toimetasid osa seltskonnast kainenema. Neid ei peetud aga kuriteos kahtlustatavatena kinni ning pärast öö veetmist kainestusmajas võisid nad lahkuda.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitusel on prokuratuuril esialgu juhtunu kohta väga vähe infot. Esialgu pole politsei kedagi seoses sündmusega kinni pidanud. Nüüd püüavad uurijad tunnistajate ütluste ning turvakaamerate salvestuste põhjal saada täpsemalt aimu, mis sel õhtul juhtus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli kinnitusel sai politsei väljakutse 4. märtsi õhtul kella 19.50 ajal. Esialgsetel andmetel paiskas üks noormees pikali Küüni tänaval Kesklinna keskuse ukse kõrval seisnud prügikasti. Seda nägi pealt kauplusest väljunud 32-aastane mees, kes sekkus juhtunusse ning manitses prügikasti kallal vandaalitsenut.

Noomituse peale muutus noormees aga väga agressiivseks ning lõi teda korrale kutsunud meest. Ühtlasi sekkusid konflikti ka teised selle noormehega kaasas olnud noorukid, kes ründasid meest. Kannatanu kaotas teadvuse ja jäi tänavale lamama.

Kannatanuga oli kaasas ka tema väike poeg, kes sõitis hiljem koos isaga kiirabiautos haiglasse kaasa.

Tõsine politseitöö selle juhtumi üksikasjade selgitamisel jätkub ning täpsed asjaolud uuritakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus, lubas Peitel. Täna käis uurija jutul kannatanu, homme jätkatakse kahtlustatavate ja tunnistajate ülekuulamisega.

Ühtlasi soovis politsei esindaja rõhutada, et Tartu on jätkuvalt turvaline linn, kus avalikus kohas toime pandud vägivallateod ning veel enam üksteisele võõraste inimeste osalusel on väga erandlikud.

Tartu Postimehe tähelepanekute järgi esineb füüsilisi konflikte kesklinnas aeg-ajalt ikka, kuid reeglina lasevad mehed ja mõnikord ka naised rusikad käiku öösel või varahommikul pärast pikemat pummeldamist.

Seekordne vägivallaakt sai alguse aga reede õhtul veidi enne kella kaheksat paljude tunnistajate silme all ning see tuli ootamatuse ja šokina.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles