Kivikatus maha, plekk-katus asemele. Kas vanalinnas nii sobib?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poe 10 maja (esiplaanil) asub Raekoja platsiga piirnevas kvartalis, kus katusekatte materjalina on seni valdav punane kivi. Peatselt algava remondi käigus on kavas aga kõnealusele majale panna plekk-katus, mis kümmekonna aasta pärast värvitakse roheliseks.
Margus Ansu
Poe 10 maja (esiplaanil) asub Raekoja platsiga piirnevas kvartalis, kus katusekatte materjalina on seni valdav punane kivi. Peatselt algava remondi käigus on kavas aga kõnealusele majale panna plekk-katus, mis kümmekonna aasta pärast värvitakse roheliseks. Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Kümmekond aastat hoovõttu, aasta ettevalmistusi  ja lähinädalail algabki linnasüdames Poe 10 maja katusevahetus. Paraku on vähemalt ühel majaelanikul kahtlus, kas muudatus ka Tartut kaunimaks teeb.

«Mis sa arvad, kas vanalinnapildi üks osa on ka katused?» alustas oma kirja Pertti Lindeman, kellel on Poe 10 majas korter. Ta ütleb, et talle on alati meeldinud, et sel vanalinna majal Poe ja Vabaduse nurgal on punane kivikatus, kuid ühistu on otsustanud asemele panna plekk-katuse.

«Poe 10 maja on tihti piltide peal juba selle pärast, et iga suvi on Vabaduse puiesteel igasugused üritused,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles