Rännukirg aitab saada paremaks inimeseks (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Metsküla võrdleb reisimist kiikumisega: kui hoog on juba sees, ei ole maha astuda enam kuigi kerge.
Liina Metsküla võrdleb reisimist kiikumisega: kui hoog on juba sees, ei ole maha astuda enam kuigi kerge. Foto: Kristjan Teedema

Üle kuuekümnes riigis ringi rännanud tartlanna Liina Metsküla pani oma seiklused kaante vahele. Lisaks mitmesuguste juhtumiste kirjeldamisele annab ta raamatus «Maailma peal ripakil» rohkelt praktilisi näpunäiteid neile, kes kavatsevad mõne pikema reisi ette võtta. Ja seda üksinda.

Just üksinda reisimine ongi Liina Metskülale see õige maailma mööda kulgemise viis. Kuigi ta tunnistab, et iseenesest on ta väga suur suhtleja, eelistab ta reisida nimelt üksinda. Ja seda kindlatel põhjustel.

«Ma ei ole otseselt selle vastu, et kellegagi koos minna, kuid üksinda reisimine annab mulle palju rohkem,» rääkis särasilmne linalakk. «Ühelt poolt õpid üksi reisides kultuuri ja inimesi palju paremini tundma, kuid teisalt annab see vabaduse – ma saan minna just sinna, kuhu ja millal soovin, ning ei pea kellelegi aru andma.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles