Lasteaedade ja rattateede euroraha hakkas liikuma

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna lastekeskuse paremale jääv majaosa on renoveeritud ja ootab, mil tagumise vana osa asemele kerkib uus lasteaed.
Kesklinna lastekeskuse paremale jääv majaosa on renoveeritud ja ootab, mil tagumise vana osa asemele kerkib uus lasteaed. Foto: Margus Ansu

Tartu ja paljud teisedki omavalitsused on oodanud pikalt, millal saab hakata kasutama linnaliste alade toetuseks mõeldud euroraha. Lõpuks saatis rahandusministeerium dokumendid volikogudele kinnitamiseks, misjärel võivad ehitused alata.

«Linn ei mökuta nüüd enam ühtegi päeva,» sõnas Tartu abilinnapea Kajar Lember. Tartu volikogu annab sel nädalal oma istungil linnavalitsusele loa kinnitada ministeeriumi heakskiidu saanud tegevuskava Kesklinna lastekeskuse majaosa lammutamiseks ja uuesti ehitamiseks ning Pepleri tänavale uue lasteaia rajamiseks.

Lisaks on sama projekti raames plaanis rajada kergliiklusteid ja ehitada vajaduse korral paari aasta pärast lisarühmad Ploomikese lasteaiale. Lember märkis, et kui Ploomikese lisarühmade vajadust paari aasta pärast siiski pole, saab selle asemel rajada näiteks mõne uue kergliiklustee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles