Hooldekodust ära jalutanud naine sai autolt löögi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Põltsamaa vallas.
Õnnetus Põltsamaa vallas. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kolmapäeval, 10. veebruaril kella 17.55 ajal juhtus Põltsamaa vallas liiklusõnnetus sõiduauto ja jalakäija vahel. Esialgsetel andmetel kõndis 52-aastane Terje keset sõiduteed ja sai autolt löögi.

Sõiduautot Mitsubishi Carisma juhtinud 27-aastase naise sõnul ei märganud ta vastu sõitnud auto tulede valguses teel kõndinud inimest enne, kui kokkupõrke vältimine ei olnud enam täielikult võimalik.

Juht käitus oskuslikult, keerates rooli vasakule ning vältides seeläbi laupkokkupõrget jalakäijaga. Küll sai teel olnud naine löögi sõiduki küljepeeglilt. 52-aastane naine viidi haiglasse, tema vigastused ei olnud eluohtlikud.

Ühelt poolt oli hämaral vihmasel õhtupoolikul autojuhil raske märgata valgustamata jalakäijat, kes kõndis keset sõiduteed, märkis Lõuna prefektuur. Samuti ei olnud sel teel eraldi valgustust, mis aidanuks inimest märgata ja ohtu vältida. Sellistes tingimustes ongi peamised liiklusohud seotud piiratud nähtavusega, mistõttu tuleb liigeldes olla alati tähelepanelik ning valmis reageerima teele sattuda võivale ohule.

Politsei selgitas, et autoroolis olnud naine oli kaine ning omas juhtimisõigust. Ka vastasid rehvid nõuetele ning naine kasutas nõuetekohaselt turvavarustust. Tema kokkupõrke tagajärjel viga ei saanud.

Lisaks selgitati haiglas, et ka sõiduteel kõndinud naine oli kaine. Selgus, et naine oli sõiduteele jalutama tulnud lähedal asuvast hooldekodust.

Politsei on hooldekodu personaliga juhtunut arutanud ning püütakse leida lahendusi, kuidas välistada patsientide elu ja tervise ohtu sattumine, kui nad peaksid kellelegi ütlemata hooldekodu territooriumilt lahkuma. Varem on patsientide ohtusattumine olnud peamiselt seotud territooriumilt lahkumisega ja mõneks ajaks kadunuks jäämisega, kuni nad üles leitakse.

Kõik liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud väärteomenetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles