Uksed avas Eesti trüki- ja paberimuuseumi raamatupood

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupoes Fahrenheit (Kastani 42, sissepääs Aparaaditehase hoovist läbi kohviku Aparaat) ronis raamatuhuvilise soovitud köidet tooma Paula Pakk, kes olid sel päeval vabatahtlikuna ametis.
Raamatupoes Fahrenheit (Kastani 42, sissepääs Aparaaditehase hoovist läbi kohviku Aparaat) ronis raamatuhuvilise soovitud köidet tooma Paula Pakk, kes olid sel päeval vabatahtlikuna ametis. Foto: Kristjan Teedema

Vanast aparaaditehasest Kastani tänaval on veel üks ruum kasutusele võetud.  See ulatub läbi kahe korruse nõnda, et kõik seinad on kaetud raamatuid täis riiulitega. Eelmisel nädalal avatud poe nimi on Fahrenheit.

Vanade tarbetuks tunnistatud raamatute poe asutaja ja nime väljamõtleja on trükimuuseumi juhatuse liige Madis Mikkor. «Trükimuuseumiga koos on see mõte viis aastat kasvanud,» ütles ta.

Ta võttis kauplusele nime muuseumis mullu kevadel alanud seminarisarjast «Fahrenheit 451», mis omakorda sai oma nime Ray Bradbury ulmejutu pealkirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles