Lund sajab, tee kitseneb. Kas linnal on Ihaste sillal lumekoristusplaan?

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste sillale viiv tee on ääristatud kõrgete betoonpiiretega. Sahk lükkab lume piirde äärde ja tee muutub järjest kitsamaks.
Ihaste sillale viiv tee on ääristatud kõrgete betoonpiiretega. Sahk lükkab lume piirde äärde ja tee muutub järjest kitsamaks. Foto: Kristjan Teedema

Lund tuleb üha juurde ja kõrgete betoonpiirete vahel kulgev Ihaste sillale viiv tee muutub iga lumelükkamise järel üha kitsamaks. Kas linnavalitsus on mõelnud, kuidas hoida teed sama laiana ka siis, kui lund tuleb veel juurde?

Vastab linnapuhastuse peaspetsialist Madis Tammeorg:

Ei kasva see tee keskelt kokku. Meil on selleks koristusplaan ja võimekus olemas ning ka töö on juba tellitud. Selliste kohtade puhastus on rootoritööna planeeritud algusest peale. Ilmselt reedel hakkab linna lepingupartner AS Eesti Keskkonnateenused teed ja silda rootoriga puhastama.

Sildade pealt on rootoriga ka eelnenud aastatel puhastatud. Ja mitte ainult seepärast, et tänav jääb muidu kitsaks, vaid ka seetõttu, et lumi on sildadele lisakoormus. Lisakoormust pole aga mõtet sildade peal hoida. Rootoritööd tehakse enamasti öösiti, mil sildadel pole inimesi.

Ehkki lund ei ole veel palju, proovime rootoritöö ära, sest objekt on uus ja seda tuleb tundma õppida. Väiksema lumikattega on kurvides ja nurkades parem teehooldamise kogemused kätte saada.

Kas lume teisaldamine on lepingutöö või tuleb linnal selle eest eraldi kukrut kergendada?

See on eraldi tellitav töö. Maksmine käib tunnihinna alusel. Kui palju sildade hooldamine võib maksma minna, ei oska esialgu prognoosida. Teeme selle ära, siis näeme.

Rootordamine on kindlasti kõige odavam lumeteisaldustöö. Kopaga ümber laadida ja linnast välja ladestamiskohta vedada on tunduvalt kallim – see maksab viis eurot kuupmeeter.

Kui linlastel on tarvis lund kodu juurest ära vedada, kas ka nemad võivad ladustamiskohti kasutada?

Ametlikud lumeladestamiskohad asuvad Tehnika ja Arhitekti tänaval. Sinna saavad kõik soovijad vajaduse korral oma lund viia ja tasuta maha panna. Ladestamisplatse hooldab samuti Eesti keskkonnateenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles