Rändekriis pani isamaad hindama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordne rong sisserändajatega jõuab Dobovo jaama. Iga reisiga saabub keskmiselt 1100 illegaali ja neid ronge võib päeva jooksul olla viis-kuus. Eesti politseinike ülesanne oli neid masse juhtida ja teha turvakontrolli.
Järjekordne rong sisserändajatega jõuab Dobovo jaama. Iga reisiga saabub keskmiselt 1100 illegaali ja neid ronge võib päeva jooksul olla viis-kuus. Eesti politseinike ülesanne oli neid masse juhtida ja teha turvakontrolli. Foto: Erakogu

Äsja rändekriisi keskmest Sloveeniast naasnud Estpol 2 liikmed said enda sõnul nii palju kogemusi ja emotsioone, et seda sõnadesse panna ja kõigele hinnangut anda on esialgu raske. Üks on aga kindel: väga hea on olla tagasi väikeses koduses Eestis.

«See kuu aega, mis me seal olime, pani väga hindama meie kodu, peret ja suurepärast turvalist heaolu, mis on meie ümber,» sõnas Estpol 2 üksuse juht Ottomar Virk (pildil).

«Me ei arvanud, et seal midagi ilusat on, aga kõik on teistsugune, kui me olime ette kujutanud,» lisas igapäevaelus veebikonstaabli tööd tegev Maarja Punak (pildil).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles