Elvas saab uisusuusaga maratonirajale minna

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva suusaradadel kannatab juba sõita.
Elva suusaradadel kannatab juba sõita. Foto: Elva tervisespordikeskus

Tartu maratoni raja Elva-poolse otsa viis viimast kilomeetrit on vabatehnikas sõitmiseks rahuldavas, paiguti isegi heas seisus, kuid klassikajälje lõikamiseks lund veel napib.

«Soovitav on tulla treeningsuusaga, vahepeal võib hammustada mõni üksik koht,» ütles Tartumaa Tervisespordikeskuse tegevjuht Priit Viks täna. «Käisin ise eile sõitmas. Esimesed kolm kilomeetrit kannataks ka korraliku suusaga sõita, viienda kilomeetrini on täiesti sõidetav, viiendast kilomeetrist algavad soisemad alad. Need lõigud tahavad veel külmuda ja paksemat lund.  Teoreetiliselt oleks võimalik Elvast Otepääle ka sõita, aga on kehvemaid lõike.»

Viks rääkis, et paar  päeva tagasi silus ja pressis Tartu Maratoni rajameister raja põhja ära, sellega tõmbas kõrgemad kohad mullasemaks, kuid eile tuli natuke lund peale. «Käisime ise viienda kilomeetrini enda võimalustega pressimas ja see on täiesti sõidetav. Ma ei peta kedagi, kui ütlen, et treeningsuusaga on vabatehnikas sõidetav,» lisas Viks.

Selleks, et klassikajälg sisse tõmmata, oleks vaja kröömike lund juurde. Kui lisanduks viis sentimeetrit, saaks juba kehva klassikajälje, aga kui kümme, oleks täiesti rahuldav rada, pakkus Viks.

Praegu on lume paksus raja kõrval kümmekond sentimeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles