Kommunism kiviga visata ehk aastalõpp 2015 nõukogude Tartus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuus

Autori eessõna

Kui ajavoos käib krõps

31. detsember on veidi müstiline kuupäev. Vana aasta viimased tunnid voogavad ühes kindlas suunas, ja siis on käes viimased minutit ja kohe ka viimased sekundid. Täpselt kell 24 ajavoog justkui murduks, et järgmisel hetkel saaks alata uus aasta.

Õnneks ei saa aega siiski murda nagu pliiatsit. Aeg ei hakka perutama ja meid sadulast maha viskama, me ei kao aastavahetuse hetkel kuhugi ja kõik meie ümber jääb samuti endiseks – peaaegu endiseks, sest aeg liigub sujuvalt edasi ja meie saame aina vanemaks. Võime tõmmata paberilehele kriipsukesi ja nende järgi loendada aastateks jupitatud aja möödumist. Meile on tähtis teada, millal miski toimus, ajal endal on sellest ükstapuha. Teda jätab ükskõikseks nii meie vanus kui ka see, et meie ajaarvamise algusest arvates saab täna otsa 2015. aasta ja algab uus, 2016. aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles