Galerii: Tartu politsei näitas tehnikat, relvastust ja teenistuskoeri

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sai Lõuna prefektuuri peamaja ees näha nii patrullpolitseinike, kriminalistide kui ka piirivalvurite tehnikat. Majas sees tutvustati relvasid ja teenistuskoeri.

Kokku pääsesid külalised politseitööd seestpoolt uudistama kolmel korral, kell 11; 12 ja 13. Esimesse vahetusse oli huvilisi kogunenud umbes sadakond, seega tuli grupp teha veel kaheks. Ühed alustasid õues tehnikaga tutvumist ja teised läksid majja vaatama relvi ning koeri.

Õues said lapsed proovida näiteks politsei mootorratta seljas olemist ja politseiauto tagumises kongis istumist, näidati ka eraldusmärkideta politseiautot. Kriminalistid tutvustasid oma bussi sisu ning piirivalvurid näitasid, kui eredalt põleb signaalrakett ning milliste vahenditega valvatakse piiri metsas, teedel või vees.

Majja sisse minnes viidi külalised maadlussaali, kus tutvustati erinevaid relvi alustades nuiadest, gaasist ja käeraudadest, lõpetades eriolukorras kasutatavate suuremate relvadega, nagu pumppüssid. Loomulikult räägiti ka politseinike igapäevastest teenistusrelvadest ning sellest, millal on õigus tulirelvast lasta.

Veidi üle tunni kestnud ekskursiooni tipphetkeks olid teenistuskoerad, kelle kuulekust ka publikule esitleti. Räägiti koerte koolitamisest ja näidati ka seda, kuidas koer kurjategijat ründab, ta pikali tõmbab ning käe selja taha väänab.

Enne äraminekut jagati lastele komme ning helkureid. Päeva alustanud prefekt Tarmo Kohv pani kõigile südamele, et politsei tegutseb ikka selleks, et rahval oleks parem olla. „Ei tohi mõelda, et me oleme oponendid,“ ütles ta.

Sarnased avatud uste päevad olid veel Viljandis, Jõgeval, Põlvas, Valgas ja Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles