Erika Kirpu võitis koduse vehklemisturniiri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lahtise meistrivõistlused vehklemises. Pjedestaali esimesel positsioonil on Erika Kirpu, teisel Kristina Kuusk, pronksmedali võitsid Irina Embrich ja Katrina Lehis (paremal).
Tartu lahtise meistrivõistlused vehklemises. Pjedestaali esimesel positsioonil on Erika Kirpu, teisel Kristina Kuusk, pronksmedali võitsid Irina Embrich ja Katrina Lehis (paremal). Foto: Risto Mets

Pühapäeval peetud Tartu lahtistel meistrivõistlustel vehklemises jättis võidu kodulinna Erika Kirpu, kes oli finaalis üle haapsallannast Kristina Kuusest.

Kokku lõi naiste võistlustel kaasa 21 vehklejat. Ainsana ei teinud kaasa Julia Beljajeva, kes on Sotšis laagris. Favoriidid ei lasknud noorematel konkurentidel end üllatada ja liikusid kindlalt veerandfinaalidesse.

Poolfinaalis läksid omavahel kokku kaks Haapsalu En Garde klubi võistlejat Katrina Lehis ja Kristina Kuusk. Tasavägiselt kulgenud matšist läks finaali edasi Kristina Kuusk. Tema finaalipaariline selgus Irina Embrichi ja Erika Kirpu vastasseisust. Äärmiselt pinevast punkt-punkti heitlusest väljus 15:14 võitjana Kirpu.

Finaal Kuuse ja Kirpu vahel algas ettevaatlikult vastase kompamisega. Tartu Kalevi klubi esindaja sai mõnepunktilise edu ning esimesele puhkepausile mindi 6:4 Kirpu eduseisus. Kuusk ei lasknud tartlannat aga eest ning teisele vaheajale mindi jälitaja poolt vaadates seisult 9:10. Matši viimases osas võitles Kirpu aga energilisemalt ning tasuks võit 15:12.

Pärast naisi astusid võistlustulle 22 meest. Vehklemisliidu teatel võitis Tartu võistluse meeste arvestuses Jüri Salm (Tallinna Mõõk). Finaalis alistas Salm tulemusega 15:9 Marno Allika (Le Glaive). Kolmandad kohad teenisid Tõnis Rennu (Le Glaive) ja Ruslan Nakonecnijs (Riga) Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles