Seisukoht: Tartu parkimise nõiavits

, TTÜ emeriitprofessor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu


 

Tartu linnavalitsusel on kava laiendada tuleva aasta juunis tasulise parkimise A-piirkonda, tõstes seal samal ajal tunnitasu 1,50 eurolt kahele eurole. Tasuta tohiks A-piirkonnas parkida ainult esimesed 15 minutit.

Kesklinna kaugemale jääv B-piirkond neelaks kogu praeguse C-piirkonna. Tunnihind oleks selles piirkonnas sama mis praegu, aga tasuta saaks parkida kauem – senise tunni asemel 90 minutit.

Selle kava koostajad ei ole arvestanud parkimiskohtade arvuga olevas ja ehitatavas kaubamajas.

Tartu kaubamajas on 236 kohta. Päeva ajal on need tavaliselt pooltühjad. Esimene parkimistund on tasuta, teine maksab 60 senti ja iga järgmine tund euro. Seega maksaks kaks tundi parkimist kaubamajas 60 senti ja kolm tundi 1,60 eurot.

Linnavalitsuse kava kohaselt hakkaks A-piirkonnas esimene tund maksma 1,50 eurot, kaks tundi 3,50 eurot ja kolm tundi 5,50 eurot.

Tuleval aastal valmib Riia tänava alguses uus kaubamaja, mille kahele keldrikorrusele tuleb 360 parkimiskohta. Oletan, et tariifid tulevad seal sarnased üle tee asuva kaubamaja omadega. See tähendab, et kesklinna olulises punktis on peagi 596 parkimiskohta, mille hinnad on linna pakutavatest odavamad.

Seega tooks linnavolikogus täna arutatav eelnõu linna parkimistulude olulise vähenemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles