Vara laste vutivaimustus sai veelgi tuult tiibadesse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jalgpall kooli!» jõudis Varale.
«Jalgpall kooli!» jõudis Varale. Foto: jalgpallkooli.ee

Tartumaa Vara põhikoolis on kehalise kasvatuse tunnis õpilaste eelistatuim spordiala jalgpall ning pärast jalgpalliliidu suurprojekti «Jalgpall kooli!» külaskäiku tuli huvilisi veelgi juurde.

«Igatahes meie lastele meeldis,» tunnistas Jalgpall.ee portaalile kooli kehalise kasvatuse õpetaja Katrin Reimand, kelle sõnul oli oluline, et keegi teine tegeles ka nendega. «Trennis oli palju palle ja tegevused olid kindlasti huvitavad ning pisut erinevamad nendest, mis me tavaliselt tunnis teeme.»

Katrin Reimandi hinnangul on koolis tingimused jalgpalliga tegeleda väga head ja nüüd on neil ka mängupallid olemas. «Jalgpall on laste hulgas väga hinnatud, sest kui neilt küsida, mida me tunnis teeme, siis soovitakse ikka vutti mängida, teised pallimängud ei ole nii populaarsed,» tunnistas õpetaja.

Kokku osales trennis 1.-5. klassini 45 last. Katrin Reimandi sõnul said need õpilased, kes on varem jalgpalliga tegelenud, paremini hakkama, kuid kõik pingutasid maksimaalselt. «Mõni tuli küll kurtma, et ei tule välja, aga ega kõiki harjutusi ei saagi pooleteise tunniga selgeks. Kindlasti oli kõksimine raske, aga mängudes oli omadele kõva kaasaelamine,» lausus ta.

Vara koolis annab kaks korda nädalas jalgpallitrenni Tarvo Padar. Palju lapsi ei saa kahjuks aga osaleda, sest probleem on bussitranspordis ja õigel aja koju saamises. Kui väljas on valgem, käiakse mängimas ka Koosal ja nii on kaasatud rohkem lapsi.

«Loodan, et jalgpall sai veelgi populaarsemaks,» märkis Katrin Reimand. «Paar poissi igatahes ütlesid, et nemad hakkavad nüüd küll trennis käima. Tüdrukud seni eriti ei kibele, kuigi kaks on päris aktiivsed.»

Eriti loodab kehalise kasvatuse õpetaja, et jalgpall sai populaarsemaks kolmandas ja neljandas klassis, sest väikesed on väga aktiivsed ja vanemad lapsed tahavad ka mängida. «Vast tekkis ka meie keskmikel nüüd huvi selle mängu vastu,» oli Katrin Reimand lootusrikas.

Koos treener Timo Tenistega Vara koolis käinud Sander Lember ütles, et kohe oli tunda kooli linnalähedus, sest lapsed olid palju elavamad. «Mõni oli ikka päris rüblik ja õpetaja pidi ta ära saatma ning me pidime ise ka pisut valju häält tegema. Aga saal oli uus ja suur, kokkuvõttes toimis kõik hästi,» lausus treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles