Tanel Padar Ironmanil startimisest: jalgrattaga olen seni vaid poes käinud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar (paremal) täna Otepää Ironman'i triatloni pressikonverentsil koos peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni (keskel) ja Eesti Triatloni Liidu juhi Margus Lepikuga (paremal)
Tanel Padar (paremal) täna Otepää Ironman'i triatloni pressikonverentsil koos peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni (keskel) ja Eesti Triatloni Liidu juhi Margus Lepikuga (paremal) Foto: Risto Mets

Täna avati registreerimine 6. augustil peetavale Ironman 70,3 Otepää triatlonile. Esimese osalejana sai kirja muusik Tanel Padar, kes on valitud triatloni hea eeskuju persooniks.

«Soov on teada saada, kas olen selleks suuteline,» põhjendas Padar osalemisega nõustumist. Põhiline motivaator oli tema kinnitusel siiski peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. «Kui tema oma avala naeratusega ütleb, et pole hullu midagi, siis oledki nõus,» tõdes Padar tunnistades, et pole siiani päris kindel, millega täpselt ta on nõustunud.

Padarit ja ligi paari tuhandet konkurenti ootab ees 70,3 miili ehk 113 km triatlonit, millest 1,9 km tuleb ujuda, 90 km sõita rattaga ning 21,1 km läbida joostes. «Ujumise asemel olen vaid supelnud ja ratas on garaažis poeskäimiseks,» rääkis mees oma senisest ettevalmistusest. Treeningud ootavad ees. Samas on mitmed Padari sportlikumad sõbrad leidnud, et poolpika triatloni läbimine peaks olema jõukohane ja seegi annab natuke enesekindlust.

«Eestis on kindlasti palju neid mehi ja naisi, kes tahavad Tanel Padarile ära teha. Nüüd on see võimalus!» muheles Padar.

Padari treener Ain-Alar Juhanson kinnitas, et homme teeb muusik Tartus oma esimese ujumistrenni. Edasine treeningkoormus saab olema umbes 10 tundi nädalas. Eesti Triatloni Liidu pealik Margus Lepik avaldas omalt poolt arvamust, et kui Padar esimese triatloni ikka läbi teeb ja sellest emotsiooni kätte saab, ei see siis viimaseks jää, sest triatlonipisik on väga nakkav.

Tegelikult pole see esimene kord, kui Ain-Alar Juhanson on Padarit triatlonile kutsunud. Samal ajal kui tema õde Gerli Otepää triatlonil startis, sai kutse ka Tanel. «Et aga esinemisgraafik oli tihe ja ka toonane elustiil ei sobinud triatloniga, siis loobusin.»

Tänavu juuli lõpus või juuni alguses küsis Juhanson Padarilt uuesti, kuidas vorm on. Muusik vastas, et võiks proovida. Aga mitte sel aastal, vaid 2016. aastal. «Et mu esimene triatlon muutub Ironmaniks, sellest kuulsin alles hiljem.»

Suitsetamisest on Padar loobunud, samuti peab ta alkoholiga piiri ning on juba viimased paar aastat üritanud tervislikumalt toituda. Vaatamata sellele, et ta ühegi triatloni alaga pole varem tõsisemalt kokku puutunud, on ta muud trenni siiski elu jooksul teinud.

«Äkki stardis näeme,» surub Padar hüvastijätuks sõbralikult kätt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles