Lauri Saatpalu: 50 on lihtsalt number paberil

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Saatpalu.
Lauri Saatpalu. Foto: Ülo Josing

Kevadel esimest juubelit tähistanud Lauri Saatpalu on jätkuvalt loomingulises tippvormis. Mees tunneb end laval endiselt nagu kala vees ning kes selles kahtleb, seadku homme õhtul sammud Vanemuise kontserdimajja, kus Saatpalu&Band annavad kontserdi «Isaga draakonil».

Kontserdil kõlavad Lauri Saatpalu parimad lood, seekord jazzivõtmes. Koos Saatpaluga on laval Paul Daniel, Raivo Tafenau, Tanel Ruben ja Marti Tärn.

«Mul tekkis juba ammu idee, et võiks proovida neid lugusid kuidagi teisti esitada,» selgitas Saatpalu. «Iseenesest polegi jazz kui niisugune kõige põhilisem, kuid nende muusikutega on mul lihtsalt väga hea klapp, juba eelmisest albumist saati. Põhiline on see, et mõni lugu, mis võib olla ka 15 aastat vana, kõlab nüüd natuke teistmoodi, nii et endal on ka huvitav.»

Lauri Saatpalu kinnitusel ei heiduta asjaolu, et turjal on juba pool sajandit, teda kuigivõrd ning inspiratsiooniga on tal jätkuvalt kõik kõige paremas korras.

«Muidugi on see 50 vaid number paberil, oluline on ikkagi see, mida inimene ise teeb. Peab olema huvi ja uudishimu ja ideid, siis on kõik hästi,» sõnastas Saatpalu oma kreedo. «Olen näinud ka väga paljusid alla kolmekümneseid või isegi õrnalt üle kahekümneseid inimesi, kes ei oska kuskilt kuradi otsast peale hakata ja kel polegi mingeid huvisid, nad lihtsalt ongi vanad.»

«Ma võiksin põhimõtteliselt teha igasuguseid asju, kuid ma ei ole üksinda tegija, olen tiimimängija ja ideegeneraator,» jätkas Saatpalu. Ta tõdes, et on väga meeldiv, kui kõrval on mingi hulk inimesi, kes on huvitatud samast asjast, samast ideest, nagu praegu «Isaga draakonil» albumi puhul. «Vastu teiste inimeste tahtmist ei soovi ma küll mitte mingisugust muusikat teha,» on Saatpalu otsekohene.

Mis puudutab juba möödunud sajandi lõpus tuule tiibadesse saanud Dagöt, kinnitab Saatpalu, et kuigi pärast neli aastat tagasi ilmunud albumit «Plaan Delta» pole midagi uut tehtud, ei heieta bänd lõpetamise plaane.

«Ka sel suvel andsime kontserte ja kindlasti anname ka järgmisel suvel ning kui tähtede seis on soodne, küll siis teeme ka uusi asju, ideid ikka on,» lubab Saatpalu.

Rääkides aga homsest kontserdist, teatas Lauri Saatpalu surmtõsiselt, et mingeid krutskeid oodata ei tasu: «Keegi laest alla ei saja, kontsert algab esimese looga ja lõpeb viimasega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles