Jõuluvana postkast ootab laste kirju

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiigemetsa postkasti kaudu Jõuluvanale kirja saates piisab, kui ümbriku esiküljele kirjutada "Jõuluvanale" ning tagaküljele aadress, kuhu jõuluvana saaks kirja vastu saata.
Kiigemetsa postkasti kaudu Jõuluvanale kirja saates piisab, kui ümbriku esiküljele kirjutada "Jõuluvanale" ning tagaküljele aadress, kuhu jõuluvana saaks kirja vastu saata. Foto: Mari-Liis Pintson

Tartu raeplatsi kiigemetsa on peidetud jõuluvana postkast, kuhu lapsed võivad pista oma jõulusoovid ning jääda seejärel ootama jõulutaadi vastust.

Kiigemetsa kohvikute poolsel küljel on suur jõulusaan ja selle peal robustne aardekirstu meenutav postkast. Sellesse võib oma jõulusoovid postitada, lisades adressaadiks Jõuluvana ning tagaküljele oma täpne kodune aadress.

Jõululinn Tartu üritusi korraldava Tiigi seltsimaja spetsialist Maris Peebo rääkis, et postkasti tühjendatakse igal õhtul ning jõuluvana püüab jõudumööda ka laste kirjadele vastata. Ümbrikule pole vaja lisada ei marki ega jõuluvana kodust aadressi. «Kui kirjale on lisatud lapse aadress, siis jõuluvana saadab kindlasti väikese tervituse vastu ka,» lubas Peebo.

Kel soovi, võib oma kirja valmis kirjutada Eesti postimuuseumis. Sealt on võimalik saada ümbriku peale ka meelepärane jõulutempel. Tasuta jõulutempleid võib postimuuseumist küsida ka teistele kirjadele, mis jõuluajal sõpradele ja lähedastele saadetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles