Roolijoodik sõitis põgenedes ribadeks autokeskuse raudväravad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik sõitis politsei eest pagedes ribadeks selle Tartus Võru maanteel asuva BMW keskuse raudvärava.
Roolijoodik sõitis politsei eest pagedes ribadeks selle Tartus Võru maanteel asuva BMW keskuse raudvärava. Foto: Margus Ansu

Varahommikul algas Tartust pihta hullumeelne tagaajamine, mis lõppes alles ligi tund aega hiljem Jõgevamaal Painkülas. Politsei eest pääsemiseks põrutas roolijoodik muu hulgas ka läbi autokeskuse metallist värava.


Täna varahommikul kella 4.18 paiku said Tartu politseinikud väljakutse Herne tänavale, kus olla nähtud joobekahtlusega sõidukijuhti Hyundai Lantra Wagoni roolis, vahendas Lõuna prefektuur.

Mõned minutid hiljem märkasid politseinikud kirjeldatud sõidukit liikumas mööda Turu tänavat Sõpruse silla suunas. Vilkuritega anti sõidukile peatumismärguanne, mille järel Hyundai ka kiirust vähendas ja peatus.

Juhi kontrollimisel selgus, et ta oli tarvitanud alkoholi. Mees ise väitis, et alkoholijoove polevat võimalik, kuna tema jõi vaid kalja.

Juhile anti korraldus sõidukist väljuda, mispeale mees kinnitas, et pigem sõidab ta end surnuks, ja sööstis autoga minema. Sõidukis viibis autojuht üksi.

Politseinikud asusid sõidukit vilkurite ja helisignaali saatel jälitama, juhtunust teavitati ka teisi patrulle. Tagaajamine jätkus mööda Turu tänavat Võru tänava suunas.

Enne Võru tänavale jõudmist sõitis joobes juht üle äärekividega ümbritsetud haljasala otse autokeskuse kinnistest väravatest sisse. Niisamuti rammis ta sõidukile väljapääsu teiste kinniste väravate kaudu. Väravatest läbisõidul eemaldus sõidukil esistange, kannatada said kõvasti ka autokeskuse väravad.

Edasi liikus juht avariilise sõidukiga läbi kesklinna Jõgeva maanteed pidi Tartust välja. Tagaajamise käigus, millega oli vahepeal ühinenud teinegi patrull, üritas joobes juht pidevalt rammida politseisõidukeid.

Maanteel oli tagaaetava kiirus kohati ligi 160 kilomeetrit tunnis. Sõiduki peatamiseks kasutati ka teenistusrelva, kuid sellest polnud abi.

Juhtunust teavitati lõpuks Jõgeva maakonna politseinike, kes laotasid Jõgeva külje all üle Tartu-Jõgeva-Aravete maantee «siili» ehk erivahendi sõiduki peatamiseks. Erivahendist ülekihutanud autol purunesid kolm rehvi ja juba 500 meetri pärast jäi sõiduk seisma. Juht, 24-aastane Taivo, viidi kainenema.

Lõuna prefektuur alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust. Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Margit Pärna sõnul on Taivot ka varem joobes juhtimise eest kriminaalkorras karistatud.

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur ütles, et kui politsei annab peatumismärguande, tuleb sellele ka reageerida ja sõiduk koheselt peatada, mitte üritada karistuse vältimiseks sündmuskohalt põgeneda.

«Joobes juht põgenes pidevalt vastassuunas sõites suurel kiirusel läbi Tartu kesklinna Jõgeva maanteele, kus suurendas sõidukiirust veelgi. Õnneks ei saanud ükski inimene kannatada, aga tagajärjed võinuks olla hoopis teistsugused,» nentis Suur pressiesindaja vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles