Tartu linnaraamatukogu wifi-võrk läbib tiigrihüppe

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaraamatukogu saab talveks uue ja senisest märksa kvaliteetsema wifi-võrgu.
Linnaraamatukogu saab talveks uue ja senisest märksa kvaliteetsema wifi-võrgu. Foto: Margus Ansu

Tartu linnaraamatukogus käib neil päevil kibe töö uue wifi-võrgu seadistamisega. Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, saavad nii keskkogu kui ka harukogud selle nädala jooksulsenisest märksa kvaliteetsema traadita interneti.

Linnaraamatukogu direktor Asko Tamme tõdes, et raamatukogu senine wifi-võrk oli tehnilises mõttes ajale ja kasutajate vajadustele lootusetult jalgu jäänud. «Seni oleme läbi ajanud sisuliselt koduste vahenditega, kuid arvestades seda, et tänasel päeval tahavad peaagu kõik külastajad nutitelefonide kaudu ka võrgus olla, tuli see asi ette võtta,» nentis Tamme.

Raamatukogude wifi-võrgu uuendamine on osa linnaraamatukogu IT-teenistuse suuremast projektist. Täna pani raamatukogu arvutivõrgu administraator Livio Nimmer viimaseid seadmeid üles keskkokku, lähemate päevade jooksul peaks tehnilised nüansid saama lahendatud ka harukogudes.

Ka Nimmer möönis, et vana võrk oli lõpuks tõsiselt üle koormatud ja oma aja ära elanud. «Uus võrk on mõistagi nutitelefonisõbralik, tahvelarvutisõbralik ning loomulikult tahame, et kõik kohad oleksid kaetud, sest varem oli probleeme ka leviaukudega,» rääkis Nimmer, lisades, et uus võrk peaks korralikult tööle hakkama paari päeva jooksul. «Teoreetiliselt toimib juba täna, aga vaja on veel pisut tuunimist,» täpsustas ta.

Asko Tamme sõnul on uus võrk vanast ka märksa turvalisem. «Uued seadmed võimaldavad võrku palju paremini jälgida ja võimaldavad võrku jagada segmentideks, ilma et need läheksid omavahel segamini,» selgitas Tamme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles