Vanasse õue kerkib uus IT-maja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompanii-Küütri nurgale kavandatava büroohoone kõrgus peab lähtuma Raekoja plats 16 hoone kõrgusest. Pildil kujutatu on Tartu Postimehe fantaasia. Hoone tegelik väljanägemine selgub pärast arhitektuurivõistluse lõppemist. Praegune müür ja abihoone lammutatakse.
Kompanii-Küütri nurgale kavandatava büroohoone kõrgus peab lähtuma Raekoja plats 16 hoone kõrgusest. Pildil kujutatu on Tartu Postimehe fantaasia. Hoone tegelik väljanägemine selgub pärast arhitektuurivõistluse lõppemist. Praegune müür ja abihoone lammutatakse. Foto: Kristjan Teedema / Artur Kuusi visioon

Mitte üksi Karuplatsil, vaid ka sama kvartali teises nurgas Kompanii tänava ääres läheb peagi ehita­miseks, sest sinna kavandatakse Tartu IT-tõmbekeskuse laiendust, mis kerkib paari sajandi vanuse majandusõue asemele.

Projekteerimistingimuste taotlus on juba Tartu linnavalitsusse antud. Tartu IT-tõmbekeskuse eestvedaja Rein Lemberpuu rääkis, et nad juba tegid Raekoja plats 16 / Kompanii 2 hoonesse IT-keskuse. Selle, nimega Garage48 Hub maja loomisest kirjutas Tartu Postimees vaevalt mõne kuu eest.

«Põhimõtteliselt on see täis. Uus maja ei ole midagi muud kui selle laiendus,» sõnas Lemberpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles