Paavo Kangur pani kirja oma teekonna suure kalani

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatul on kõvad kaaned ja selline nägu.
Raamatul on kõvad kaaned ja selline nägu. Foto: Repro

Täna nägi ilmavalgust Paavo Kanguri ja kirjastuse Inglisilla Produktsioon uus raamat «Isaga kalale. Kivisilla Haug ja teised lood».

«See raamat on poistele ja tüdrukutele, kes tahavad minna isaga kalale. See raamat on isadele, kes tahavad lastega minna kalale. See raamat on neile,  kes tahavad püüda suure kala!» on kirjas raamatu tagakaanel.

Raamatus on nii Paavo Kanguri meenutusi kalavetelt kui ka professionaalsete harrastajate soovitusi suure kala püügiks. Raamatut võib vaadelda kui autori enda teekonda oma suure kalani.

Selle raamatu jutte mõistab ilmselt kõige paremini see, kes on valmis laupäeva hommikul enne kukke ja koitu spinningud ja landid kotti pakkima ning jahedas udus järvele või merele sõudma. 

Kangur on veendunud, et kalapüük on iidse jahirituaali kordus linnainimesele.

«Olla merelahel vastamisi mitmekilose haugiga on sama tunne kui ürginimesel, kes valmistub viskama oda mammuti turja,» arutleb ta. «Küsimus ei ole vaid kalas kui kvaliteetses toiduaines, küsimus on püügielamuses, adrenaliinis, mis voogab organismi kui suur kala on võtnud. See on heaoluseisund, mida minnakse veele otsima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles