Riigi otsus pani linna eelarvet kärpima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Tartu linn on leppinud tõsiasjaga, et tuleva aasta linnaeelarvesse jääb põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatuse tulemusena laekumata umbes 230 000 eurot investeeringuraha. Eelnõu läbis valitsuse istungi läinud neljapäeval, samal päeval tegi Tartu linnapea Urmas Klaas ametnikele ülesandeks otsida puudujäävale rahale katteallikaid.

«Kui raha on vähem, siis mingeid asju saab vähem teha,» sõnas Klaas. «Meie koolid vajavad remonti ja peame tegema linnaeelarves ümbertõsteid, et elementaarne remontide vajadus saaks kaetud. Ministeeriumile on see abstraktne raha, meie jaoks on igal eurol koolimaja oma garderoobi, võimla või näiteks katusega juures.»

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave nentis, et kindel on asi muidugi alles siis, kui riigikogu on otsuse teinud, ja seega on tõenäosus suur, et seda raha ei tule.

Raave sõnul oli kõnealuse toetusega arvestatud kahes kohas. Esiteks koolide hädapärane remont, milleks on 105 000 eurot kokku kraabitud, sealhulgas lähevad selle katteks säästud, mis olid plaanitud digivahendite soetuseks. Teine osa oli mõeldud lisaklasside avamiseks uuel õppeaastal, see mõte on veel õhus ja lootust on leida see raha lisaeelarvest.

«Igal aastal hariduse rahastamise süsteemi ümber vaadates keskvalitsus ei käitu partnerina,» ütles Klaas.

Ministeerium on eelnõu seletuskirjas viidanud, et koolivõrgu arendamiseks saab lähiaastail kasutada 241 miljonit eurot Euroopa Liidu tõuketoetuste raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles