Tammeka peab ellujäämise mängu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tammeka suudab viimast kohta vältida?
Kas Tammeka suudab viimast kohta vältida? Foto: Kristjan Teedema

Eeloleval laupäeval toimuvad Eesti jalgpalli meistriliigas viimase vooru kohtumised. Kõige rohkem on mängus Tartu JK Tammekal ja Viljandi Tulevikul – üks kahest Lõuna-Eesti meeskonnast peab kõrgliigaga hüvasti jätma, teine saab võimaluse jätkata üleminekumängudel.

Hetkel on Tammekal eelviimasena koos 22 ja Tulevikul viimasena 21 punkti. See tähendab seda, et kui Tammeka suudaks viimases voorus Narva Transi alistada, ei omaks samal ajal toimuv Tuleviku ja Nõmme Kalju vaheline matš vähimatki tähendust. Kui aga Tammeka kaotab ning Tulevik samal ajal võidab või mängib viiki, pääseks üleminekumängudele Mulgimaa klubi.

«Pigem on väike eelis ikkagi Tammekal,» vaagis meeskondade võimalusi Eesti koondise endine peatreener Tarmo Rüütli. «Nad on Transile ennegi probleeme valmistanud, pealegi pole nende objektiivne tasemevahe Transiga nii suur kui Tulevikul Kaljuga.»

Rüütliga nõustus ka treenerina kolm Eesti meistritiitlit võitnud Igor Prins, kelle hinnangul läheb teise koha eest võitlev Kalju Viljandis kindlasti võidu peale välja, samal ajal kui Transil pole mängus mitte midagi ning nende motiveeritus ei pruugi olla just kõige suurem.

Kuigi nii Tulevik kui ka Tammeka olid hooaja esimeses pooles pigem seitsmenda-kahkesanda koha meeskonnad, jättes enda selja taha Pärnu ja Paide, on nõrk hooaja lõpp langetanud nad tabeli põhja. Kui Tarmo Rüütli jaoks on tegemist väikese üllatusega, siis Igor Prins tõdes, et lõppkokkuvõttes tekitab iga meeskond oma olukorra hooaja jooksul ise ja järelikult peegeldabki tabel reaalset seisu.

Kui Viljandi Tuleviku pika kaotusejada – viimasest 19st liigamängust 18 on lõppenud kaotusega – peamise põhjusena näevad mõlemad treenerid kesktormaja Joonas Tamme juunikuist lahkumist FC Florasse, siis Tammeka mannetut hooaja lõppu (kaheksast viimasest mängust üks viik ja seitse kaotust) ei oska kumbki konkreetselt põhjendada.

«Iseenesest on Tammeka teinud ühtlase hooaja, kuid kõik nibin-nabin mängud on läinud lõpuks ikkagi nende kahjuks,» sõnas Rüütli ning Prins lisas omalt poolt: «Jah, nad panustavad oma kasvandikele, kuid samas on seal kõrgliigakogemusega mängijaid ikkagi omajagu, seega kogemuste puudumise taha nad pugeda ei saa. Samal ajal on Pärnu ja Paide suutnud pakkuda ka mitmeid üllatustulemusi, Tammekal on ikka midagi muudu jäänud.»

Meistriliigas üheksandale kohale jääv meeskond kohtub üleminekumängudes esiliiga teise klubiga, kelleks on kas Tallinna Kalev või Rakvere JK Tarvas. Esiliiga viimase vooru kohtumised peetakse pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles