Piirivalve paljastas salakaubaveo võrgustiku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasuitsude seas levivad peamiselt Venemaa maksumärkidega sigaretid.
Salasuitsude seas levivad peamiselt Venemaa maksumärkidega sigaretid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ööl vastu 14. oktoobrit pidasid Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal kinni neli 21–37-aastast meest, keda on alust kahtlustada 140 000 salasigareti edasitoimetamises.

Piusa kordoni piirivalvurid avastasid Meremäe vallas Tiirhanna külas mitme isiku liikumise Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni suunas. Lisaks oli kaameraga fikseeritud, kuidas Eestisse toimetatakse kaste. Piusa kordoni toimkond avastas 14 kasti, milles oli 140 000 salasigaretti. Isikute otsingule kaasati politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter ning mehed leiti.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiva Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Margus Lellepi sõnul viitavad kogutud tõendid hästi planeeritud ja organiseeritud tegevusele, millesse on kaasatud väga suur hulk inimesi, kes kõik peavad täitma eri funktsioone. «Tegemist on rahvusvahelise kuritegevusega, mis on suunatud eelkõige Eesti Vabariigi ja Euroopa Liidu kui ühtse tollitsooni vastu,» leidis prokurör.

Kinnipeetud mehed on tubakatoodete käitlemise korra rikkumises kahtlustatavatena üle kuulatud. 15. oktoobril rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ning andis loa ühe kahtlustatava, 31-aastase mehe vahistamiseks.

Kriminaalasja menetleb kohtueelselt maksu- ja tolliamet ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles