Kuidas meelitada noori lasteaeda?

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrveküla lasteaias vaatluspraktikat tegev Alen 
Varep õpib Tartu ülikoolis teist 
aastat lasteaiaõpetajaks. Õpingute järel soovib ta küll mõnda aega lasteaias töötada, ent jätkata siis magistriõpinguid mõnel muul erialal.
Kõrveküla lasteaias vaatluspraktikat tegev Alen Varep õpib Tartu ülikoolis teist aastat lasteaiaõpetajaks. Õpingute järel soovib ta küll mõnda aega lasteaias töötada, ent jätkata siis magistriõpinguid mõnel muul erialal. Foto: Margus Ansu

Ehkki igal aastal omandab lasteaiaõpetaja ameti mitusada noort, kurdavad lasteaiad, et uusi õpetajaid peale ei tule ja kes tulevad, ei pruugi ametis pidama jääda.

Tartu noormees Alen Varep äratab kahtlemata oma erialavalikuga kõikjal tähelepanu – arvestades, et Eestis tuleb meessoost lasteaednikke tikutulega taga otsida, on tema soov lasteaiaõpetajaks saada erakordne.

Varep õpib Tartu ülikoolis teist aastat koolieelse lasteasutuse õpetaja erialal ning alustas sel sügisel vaatluspraktikat Kõrveküla lasteaias. Kui sealsed lapsed on harjunud sellega, et ümberringi toimetavad vaid naised ja ka praktikantidest tudengid on seni olnud kõik õrnemast soost, siis ühel päeval rühma astunud noormees muutis kõiki elevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles