Politsei ei ole surnult leitud imiku ema veel leidnud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politseile ei ole tänaseks laekunud ühtegi vihjet, mis aitaks leida Võrumaa metsast surnult leitud imiku ema.

Politsei teatas eile, et 27. septembril leiti Võrumaal Võru vallas metsast imikueas poisslapse surnukeha. Ühtlasi palus politsei inimeste kaasabi, et tuvastada lapse ema, kelle tervis võib sünnitusjärgselt olla ohus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles täna kella 14 ajal Postimehele, et Võrumaa metsast surnult leitud vastsündinu ema ei ole veel tuvastatud.

Peiteli kinnitusel on politsei alates lapse leidmise hetkest aktiivselt tegelenud asjaolude ja lapse ema väljaselgitamisega. «Lisaks sellele, et menetluses tehakse ekspertiise, oleme kontrollinud erinevaid kohti, kust võiks saada juhtunu asjaolude kohta lisainfot,» märkis ta.

Selleks, et viia läbi maastikuotsinguid, peab olema alust arvata, et isik võib selles piirkonnas ka viibida. «Vastsündinu oli toodud metsa ja puudub alus arvata, et abivajav isik vahetus läheduses viibiks. Kopter ja vabatahtlikud kaasatakse juhul, kui otsingupiirkond on teada. Antud juhul võib otsitav naine viibida näiteks Võrus, Põlvas või veelgi kaugemal mõnes Eesti otsas,» selgitas Peitel.

Seetõttu on tema sõnul oluline, et ka kaugemal olijad, kellel võiks abistavat infot olla, märkaks ja teataks kindlasti oma tähelepanekutest. Peitel tõdes, et tänaseks ei ole politsei saadetud abipalvele vihjeid laekunud.

Seepärast on abipalve endiselt aktuaalne: kõigil, kellel on infot, mis aitaks selgitada surmajuhtumi asjaolusid ning tuvastada leitud vastsündinu ema, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112 või louna.vihje@.politsei.ee

Copy

Märksõnad

Tagasi üles