Tartu kunstimuuseum tahab ERMi maja

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1962. aastal valminud ERMi näitusemajas tegutses nõukogude ajal raudteelaste klubi. Nüüd soovib Tartu kunstimuuseum teha hoonest kunstikogude hoidla.
1962. aastal valminud ERMi näitusemajas tegutses nõukogude ajal raudteelaste klubi. Nüüd soovib Tartu kunstimuuseum teha hoonest kunstikogude hoidla. Foto: Margus Ansu

Kultuuriministeerium on avaldanud Riigi Kinnisvara ASile soovi, et vabanev Eesti Rahva Muuseumi näituse­maja võiks pärast ERMi kolimist minna Tartu kunsti­muuseumile.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene kinnitusel on ministeerium palunud, et Riigi Kinnisvara analüüsiks ja hindaks, milliseid töid ERMi Kuperjanovi tänava hoone vajaks, et sinna saaks kolida Tartu kunstimuuseumi Vallikraavi tänava hoidlad.

Ministeerium muretseb Nõ­gene sõnul eelkõige sellepärast, kuidas saaks muuseumi varad Vallikraavi lagunevast majast mõistlikesse tingimustesse. «Ma tean, et kunstimuuseum on seda mõtet ise edasi arendanud, et seal majas võiks ka näitusi korraldada ja seal asuksid ka administratsiooni tööruumid, aga mingeid otsuseid sellel teemal pole olnud,» rääkis Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles