Seatigu toob aednikule kahju asemel kasu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur seatigu elab harilikult varjatult, sügise saabudes aga võivad talvekorterit otsivad suurt kasvu limukad aednikke ehmatada.
Suur seatigu elab harilikult varjatult, sügise saabudes aga võivad talvekorterit otsivad suurt kasvu limukad aednikke ehmatada. Foto: Risto Mets

Sügisesel ajal ilmuvad nii mõnegi aia nurgast nähtavale suured triibulised nälkjad, otsides talveks ulualust. Kui tegu on suure seateoga, siis kahju asemel võivad nad aias hoopis kasulikuks osutuda.

«Seatigusid hukata küll põhjust pole,» rõhutas keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhataja Uudo Timm. Lillede ja kapsa kallale see nälkjas ei lähe, tema toitub hoopis kõdust ja puidujäätmetest.

Võimega muundada tselluloosi puhtaks huumuseks on tal oma kindel koht ökosüsteemis, tõdes Timm. Kui teod kelleski siiski ebameeldivustunnet tekitavad, võib nad kokku korjata ja viia kodust kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles