Tantsustuudio Danceact leidis Tartus oma pesa

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Danceacti treenerid Juri Krasnov ja Kerstin Lõhmus on tegelenud tantsimisega üle kahekümne aasta. Nende jaoks on tants nii töö, hobi kui ka kirg.
Tartu Danceacti treenerid Juri Krasnov ja Kerstin Lõhmus on tegelenud tantsimisega üle kahekümne aasta. Nende jaoks on tants nii töö, hobi kui ka kirg. Foto: Margus Ansu

Danceact on mitu aastat Tartus treeninguid läbi viinud, kuid siiamaani polnud tantsustuudiol Emajõelinnas oma ruume ja treeneritel tuli tunde pidada mitmel pool linnas. Septembrist asub stuudio ametlikult Karlovas Raua tänaval.

Üle kümne aasta tagasi alustas tantsustuudio bailatino treeninguid Emajõelinnas, kuid sellel ajal sõitsid treenerid pidevalt Tallinna ja Tartu vahet, see aga osutus ajapikku väsitavaks. Lahendusena otsiti kohapeal staažikad treenerid, kellel tuli treeninguid siiani pidada teiste klubide saalides.

Õige paiga otsingud

«Kuna meil olid bailatino trennid ühes linna otsas ja hiphopi ja cheerleader’i omad teises, ei tekkinud sellist ühtse klubi tunnet,» rääkis Danceacti Tartu filiaali üks eestvedajaid, tantsutreener Kerstin Lõhmus. Ta lisas, et ainuõige ja loomulik otsus oli leida oma ruumid.

Stuudio teise eestvedaja, treener Juri Krasnovi sõnul käidi juba paar aastat tagasi oma stuudiole kohta otsimas, kuid enne Raua tänava ruumide leidmist ei tekkinud mitte kuskil mujal seda õiget tunnet.

Suured plaanid

Praegu saavad harrastajad ja hobirühmad õppida Tartu stuudios viit stiili: bailatino, hiphop, cheerleader & show, show jazz ning contemporary jazz. Eelmainitud stiile õpetatakse omakorda erinevatel vanuseastmetel ja Kerstin Lõhmuse sõnul ootab stuudio kõiki huvilisi mudilastest vanaemade-vanaisadeni välja.

Lõhmus rääkis, et pikemas aja jooksul lisandub kindlasti veel stiile ja oma ruumid annavad selleks ka rohkem võimalusi, kuna paratamatult tuli üürnikuna kellegi teise majas renti maksta. «Kui katsetame ja tõesti ei toimi, siis saab alati muuta ja lõpetada,» ütles ta.

Treenerite sõnul on oma ruumide eelis muidugi ka see, et saab korraldada rohkem treeninguid ja saal on ainult Danceacti käsutuses.

Kuigi praegu alustatakse ligi kahesaja ruutmeetrise treeningusaaliga, on tulevikus tantsustuudiol treenerite sõnul ruumi juurde vaja. «Tallinnas oli alguses samamoodi: alustati ühega ja kui huvi suurenes, laieneti ning praegu on seal kolm saali. Meie loodame ka selles suunas liikuda,» ütles Kerstin Lõhmus.

Esimesed trennid olid uues stuudios möödunud pühapäeval. Eeloleval nädalavahetusel ootab Danceacti meeskond Tartu filiaali aga kõiki huvilisi avatud uste päevale, kus treenerid näitavad, millega stuudios tegeletakse ja milliseid stiile harrastatakse. «Päev läbi käivad treeningud, kus näitame erinevaid stiile, ehk kõik saavad proovida ja leida endale midagi sobivat,» lausus Juri Krasnov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles