Lasteaia söögitädid tõusevad ametiredelil

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivikese lasteaed kasutab ühe õpetaja ja kahe abilise süsteemi kolmes rühmas. Põrsakeste sõimerühmas aitab õpetaja Heli Pensal (vasakul) õppetööd korraldada assistent Liina Väär.
Kivikese lasteaed kasutab ühe õpetaja ja kahe abilise süsteemi kolmes rühmas. Põrsakeste sõimerühmas aitab õpetaja Heli Pensal (vasakul) õppetööd korraldada assistent Liina Väär. Foto: Kristjan Teedema

Siiani on lasteaedades olnud tavaks, et lastega tegeleb kaks õpetajat ja üks abiline, peagi lubab aga seadus ka ühe õpetaja ja kahe assistendiga toimetada. Tartu linnas on lasteaiad asunud seda võimalust juba kasutama.

Tartu Kivikese lasteaia direktor Jelena Berseneva rääkis, et kui neil jäi riburada mitu noort õpetajat lapsepuhkusele ja asendajaid neile leida ei õnnestunud, otsustas ta kolmes rühmas rakendada uut töötajate jaotust.

Nii said kolm seni samas majas õpetaja abina töötanud naist ametikõrgendust ja on nüüd assistendid ehk õpetajat abistavad pedagoogilised töötajad, kes alluvad õppejuhatajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles