Tarkusepäev keskendub kiusamise ennetamisele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta tarkusepäeva koolikotijooks.
2014. aasta tarkusepäeva koolikotijooks. Foto: Margus Ansu / Postimees

1. septembril tähistatakse traditsiooniliselt Tartu kesklinnas tarkusepäeva. Tänavuse kooliaasta alguses pööratakse erilist tähelepanu kiusamisele ja selle ennetamisele.

Üritused algavad täna päeval Raekoja platsil koolide ühise avaaktusega, kus antakse kiusamisvastane ühisvanne. Aktusel räägitakse kiusamisest ning tunnustatakse inimesi, kes on oma silmapaistva tegevuse ja positiivse eeskujuga aidanud ennetada, takistada või vähendada Tartus kiusamist.

Tarkusepäeva projektijuht ja Anne noortekeskuse noorsootööspetsialist Janne Puks rääkis, et sellel aastal on nende majas ja ka teistes noortekeskustes palju noortealgatusprojekte, mille toel võideldakse kiusamise vastu. Puks lisas, et selle aasta teadmistepäeva teema tuligi peamiselt sealt, sest selgus, et noored suhtuvad kiusamisprobleemi väga tõsiselt.

Raamatukogu

Pärast aktust algavad Küüni tänaval õpi- ja töötoad, mis keskenduvad vabale ajale, tervislikule eluviisile, hüvale nõule ning tarkusele ja loovusele.

Pärastlõunal on ka koolikotijooks, mis tõmbab tähelepanu koolilaste tagasipöördumisele liiklusesse. Sel aastal on jooks heategevusliku suunitlusega ning raha kogutakse projekti «Vanem vend, Vanem õde» jaoks.

Tartu kirjanduslinna kampaania raames avatakse koostöös linnaraamatukoguga Raekoja platsi ja Küüni tänava nurgal tänavaraamatukogu. Tarkusepäevaks püstitatakse kesklinna soovide sein, millele tartlased saavad kirjutada üksteisele uue kooliaasta alguse puhul ilusaid soove.

Mitu lava

Janne Puks ütles, et teadmistepäev on mõeldud eelkõige põhikooliõpilastele, kuid oodatud on ka kõik gümnasistid ja tudengid, kellele leidub kesklinnas samuti mitmesugust tegevust.

Tarkusepäeva sündmuste jaoks on püsti pandud kaks lava. Raeplatsi suurel laval on avaaktus ning astuvad üles bändid ja tantsurühmad. Tartu kaubamaja juures asuval väiksemal laval on noortel võimalik pidada linnaisadega debatte, peetakse puslekoogi võistlus, esineb Ahhaa teadusteater, improetendus ja palju muud.

Üritused kestavad kesklinnas kella kaheksani õhtul.

Tarkusepäev «Tark ei kiusa»

1. septembril Raekoja platsil ja Küüni tänaval

Kell 14–15 koolide ühine avaaktus Raekoja platsil

Kell 15–18 avatud töötoad ja infoalad

Kell 15–18 koolikotijooks

Kell 19 Genka ja Paul Oja kontsert raeplatsil

Lisainfo Facebooki lehel Tarkusepäev 2015 «Tark ei kiusa»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles