Ülenurme tahab jälle kooli suuremaks ehitada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi valmis Ülenurme gümnaasiumil juurdeehitus. Nüüd plaanib vald juba järgmist laiendust.
Viis aastat tagasi valmis Ülenurme gümnaasiumil juurdeehitus. Nüüd plaanib vald juba järgmist laiendust. Foto: Sille Annuk

«Meil on tõesti selline õnnelik seis, et lapsi on järjest rohkem ja teist aastat järjest on esimeses klassis neli paralleeli,» tõdes Ülenurme vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu.

Ülenurme kooli juurdeehitused on jagatud kolme etappi. Neist esimene oli muusikakooli ehitus, teine algkooli ruumiprobleeme lahendava juurdeehituse tegemine ning kolmas veekeskus. «Veekeskus on esialgu kuldne unistus, aga teise etapi jõuame ära teha,» sõnas Sarapuu.

Tõrvandist ära

Ülenurme gümnaasiumi algklassidemaja ehk klassid esimesest viiendani asuvad praegu Tõrvandis koolimajaks mugandatud endises EPT kontorihoones. «Eesmärk on kolida Tõrvandis asuv algkool tulevikus Ülenurmele,» kinnitas Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev. Tõrvandis asuv maja pole ikkagi koolimajaks loodud ning ka ruutmeetritelt jääb ta juba lapse kohta ette nähtud ruumile alla, lisas ta.

Üleminekuaja üle elamiseks paigutatakse neli uut esimest klassi moodulmajadesse. Selline olukord jääb plaanide järgi kestma kolmeks aastaks. Kui projekteerimine ja ehitus õnnestub, lähevad valla lapsed 2018. aasta sügisel uude majja.

Nägemused ja eskiis, milline peaks juurdeehitus tulema, on vallavalitsusel olemas. Kooli arengukava andmetel on olemas eskiisprojekt 20 klassiga 2385-ruutmeetrise juurdeehituse jaoks. Ideid oodatakse siiski ka projekteerijailt.

Sellelegi on mõeldud, et klassiruumide lisamisega võib tekkida vajadus ka näiteks sportimisvõimaluste avardamise järele. Kooli juurdeehituse projekteerimiseks ootab Ülenurme vald pakkumisi 11. septembrini.

Juurdeehituse sai kool ka 2010. aastal, mil hoone juurde mahutati muusikakool, söökla, köök ja valla raamatukogu. Algne koolimaja ehitati 1984. aastal ja see oli mõeldud 350 õpilasele.

Lastead suuremaks

Ülenurme gümnaasiumi nimekirjas on praegu üle 800 lapse ja prognooside järgi kasvab laste arv veelgi. Vallavolikogu esimehe sõnul on juba kitsaks jäänud ka hiljuti valmis saanud uus suur lasteaed ning sinnagi kavandatakse juurdeehitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles