Lasteaiamaja ümbertegemine läks loodetust kaks korda kallimaks

, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOTO: Eile käis Peetri kooli uue lasteaiamajaga Kroonuaia 66a tutvumas Gerholdi pere, kuhu kuuluvad ema Pille, vennad Joosep (5) ja Madis (2) ning isa Joachim ja nende sugulane Clara (6). Pereema sõnul meeldib neile selle lasteaia kontseptsioon ja stiil.
FOTO: Eile käis Peetri kooli uue lasteaiamajaga Kroonuaia 66a tutvumas Gerholdi pere, kuhu kuuluvad ema Pille, vennad Joosep (5) ja Madis (2) ning isa Joachim ja nende sugulane Clara (6). Pereema sõnul meeldib neile selle lasteaia kontseptsioon ja stiil. Foto: Kalev Saar

MTÜ Tartu Luterlik Peetri Kool on edendanud nii jõudsalt oma hõlma all tegutsevat lasteaianduse osa, et lisaks senisele kahele lasteaiamajale alustab esmaspäeval tegevust kolmas, kus eile käis veel sisustamine.

Aastal 2013 tegevust alustanud kooli kaks lasteaiamaja asuvad kõrvuti – Roosi 1 ja Punga 2 –, kolmas on aga Supilinna servas Kroonuaia 66a. Sealsamas tegutses lasteasutus varemgi, kuid et Karu lasteaia tegevusele oli mitmeid etteheiteid, otsustas hoone omanik Eesti üliõpilaskondade liit anda need ruumid lasteaia pidamiseks Peetri koolile.

Kroonuaia 66a maja tühjenes aprilli alguseks, Peetri kool sai aga remonti alustada alles maikuus.

Kaks korda kallim

Kooli direktori Tarvo Siilabergi sõnul kujunes kõik kokku arvatust kaks korda kallimaks, sest ootamatult selgus, et tuleohutuse poolest ei vastanud ruumid nõuetele ning seintele ja lakke tuli panna uued kipsplaadid. Ka näiteks garderoobikapid on nüüd nagu kord ja kohus metallist.

Uus lasteaiapidaja on astunud samme ka naabritega (22 füüsilist isikut ja üks juriidiline isik – Tartu ülikool) pingete vähendamise suunas ning nendelt oma tegevusele nõusolekut küsinud. Naabritega arvestades on nüüd võimalus krundile ja ühtlasi lasteaeda siseneda Oa tänava poolt.

Peetri kooli õppealajuhataja Külvi Teder ütles, et esmaspäeval tulevad esimesed viis last lasteaiaga harjuma. Kokku on ruumi 20 lapsele, kes tegutsevad ühiselt liitrühmas ja on vanuses kahest kuni seitsmenda eluaastani.

Kasutusluba veel pole

Tartu Postimees kirjutas 5. märtsil, et Karu lasteaia Kroonuaia tänava majaga seotud segadused ja probleemid lükkasid veerema lumepalli, millega seoses avastasid linnavalitsuse ametnikud, et veel neli eralasteaeda tegutseb ruumides, millel pole kasutusluba.

Linnavalitsuse haridusosakonna juhataja asetäitja Toomas Liivamägi ütles eile, et lastehoiu puhul on tingimused leebemad kui lasteaia puhul. «Lasteaiad peavad viima suve lõpuks oma hooned vastavusse kehtiva korraga,» lisas ta. «Kokkulepe on nendega tehtud. Ma loodan, et nad kõik tegutsevad selle nimel.»

Peetri kool on Liivamägi hinnangul väga hea lasteaiapidaja. «Lasteaed on seni tegutsenud Roosi ja Punga tänava majades, nendega ei ole olnud mitte mingisuguseid probleeme,» ütles ta. «Mulle tundub, et nad saavad sellega ka Kroonuaia 66a majas hästi hakkama.»

Direktor Tarvo Siilabergi sõnul on Peetri kool täitnud kõik tingimused, et hoone saaks kasutusloa. Tulepüsivusklassi tõstmise kõrval nimetas ta terviseameti ning toidu- ja veterinaarameti heakskiitu, mõõdistusprojekti koostamist ja dokumentide esitamist arhitektuuri ja ehituse osakonnale.

Kolmas õppeaasta

Kaks aastat tagasi avatud Tartu luterlik Peetri kool on aastatel 1906–1944 tegutsenud Peetri kooli järglane. Kooli veebisaidil on kirjas, et nii nagu möödunud sajandil, peab kool ka praegu väärtuslikuks kasvatust kristlikus ja isamaalises vaimus. Oma tegutsemise vormilt on Peetri kool lasteaed-põhikool.

Kroonuaia 66a kui uus lasteaiamaja on kavas õnnistada 31. augustil. Peetri kooli lasteaia kolmes majas hakkab käima 92 last, eelmise õppeaasta algul oli neid kahes majas kokku 72 ja asutamisaastal 36. Kooli läheb septembris 35 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles