Ülikooli peahoones käib kibe remont

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli peahoones käivad parasjagu remonditööd, et täita   tuleohutusnõudeid ning värskendada fuajeed ja koridore.
Ülikooli peahoones käivad parasjagu remonditööd, et täita tuleohutusnõudeid ning värskendada fuajeed ja koridore. Foto: Kalev Saar

Ülikooli peasissepääsu katvaist fotoustest küll sisse ei pääse, kuid need aitavad säilitada peahoone autentset välimust hiljuti alanud remonditööde ajal. Ka uue õppeaasta avaaktust ei peeta peahoones.

Ehitustööde käigus on kavas peahoone viia vastavusse tuleohutuseeskirjaga. Peamiselt tähendab see seda, et esimesele korrusele pikkadesse koridoridesse paigaldatakse automaatsed tulekindlad uksed ja turvavalgustuse saavad kõik korrused.

„Praegu ei ole peahoones esimesel korrusel automaatset tulekahjusignalisatsiooni,” ütles Tartu ülikooli arendustalituse juhataja Viljo Vider. Sellealase ettekirjutuse tegid tänavu ülikoolile ka Lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo inspektorid.

Ülikoolilt nõutakse ka ühe evakuatsioonipääsu ehitamist lisaks. Ettekirjutuse täitmiseks anti tähtaeg 31. detsember.

Ehitustööde käigus saavad tuletõkkeuksed veel mitmed peahoone ruumid kõigil kolmel korrusel. Tulekindel uks paigaldatakse ka trepile ning  osaliselt vahetatakse välja puituksed.

Kuna uste ja valgustite tööks on vaja elektriühendust, freesitakse seintesse kaablikanalid, mis tuleb hiljem sulgeda. Et pahteldatud kohad ei jääks hiljem näha, värvitakse koridoride ja fuajee seinad üle.

Turvauksed on varem paigaldatud maja põhjapoolsesse tiiba.

Teine suurem muinsuskaitseametiga kooskõlastatud töö on peasissekäigu kulunud ja vajunud põrandaplaatide vahetus. Praeguseks on vanad plaadid üles võetud ja põrand siledaks betoneeritud. Peagi saavad maha olemasolevatega sarnased uued põrandaplaadid.

Remonditööde käigus saavad peahoone kolmandal korrusel värske värvi ka kaks kabinetti. Samuti lisatakse mitmele tööruumile ja auditooriumile kaardiga läbipääsusüsteemid. Ühtlasi restaureeritakse peahoone välisuksed ja ehitatakse ümber aula ventilatsioonisüsteem.

Praeguste remonditööde käigus jäävad nõutud ohutustuled aulas uste kohale paigaldamata. «Uksed on muinsuskaitse all ja siin tuleb esmalt mingi lahendus leida,» selgitas Vider.

Videri sõnul peaksid suuremad tööd fuajees, esimese korruse koridorides ning usuteaduskonna trepikojas lõppema 31. augustiks. Aula trepi remont kuni kolmanda korruseni kestab tõenäoliselt kauem, nende töödega plaanitakse lõpule jõuda septembri lõpuks. 

Õppeaasta avaaktused peetakse 31. augustil Tartu ülikooli muuseumis Toomel, Elleri muusikakoolis, Jaani kirikus ja mujal.

Peahoonesse pääs remondi ajal

Peasissepääs on suletud 31. augustini.

Kunstimuuseumisse ja 1. korrusele õppeosakonna ruumidesse sissepääs hoovist klaasveranda kaudu.

Postikantseleisse (suvel keldris ruum 021), elukestva õppe keskusse ja usuteaduskonda pääseb kohvikupoolsest välisuksest.

Rektoraati ja põhikorpuse vasakusse tiiba 2. ja 3. korrusele saab invasissepääsu kaudu hoovist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles