Kaubamaja kõrvale kerkib noorte vabaõhukeskus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasem noortetelk on sel aastal asendunud noortelinnakuga.
Varasem noortetelk on sel aastal asendunud noortelinnakuga. Foto: Kristjan Teedema

6. juulil alustab südalinnas vabaõhu noortekeskus Noortelinnak 2015, mille eesmärk on pakkuda Tartu linna ja maakonna noortele mitmekülgseid ja arendavaid vaba aja tegevusi.

Vabaõhukeskuses hakkab tegutsema Anne Noortekeskus koostöös mobiilsete noorsootöötajate, Lille Maja, Tähe Noorteklubi ja Skatehalliga, et pakkuda noortele tegevust suvel, kui keskused on suletud. Linnak koosneb aiaga ääristatud alast Kaubamaja kõrval, mille sees on mitu telki, tantsupõrand, väike lava, välimööbel ja palju muud.

Anne Noortekeskuse noorsootöö spetsialisti Tiina Oleski sõnul on linnakusse oodatud kõik, kuigi sel aastal on tegevused suunatud rohkem teismelistele vanuses 13-19 aastat. „Just teismelised on need, kes vajavad suvel kõige rohkem tegevust,” ütles ta.

Noortelinnakus on võimalik osaleda paljudes erinevates töötubades: JJ-Street`i õpitoad, Rulakooli etteasted, Zumba tantsu õpitoad, tänavakunsti töötoad, teatri töötoad, multimeedia töötoad, keha- ja näomaalingute töötoad, noorte jaoks aktuaalsetel ja tähtsatel teemadel juturingid ja koolitused, erinevad käsitöö- ja meisterdus töötoad ja palju muud. Võimalus on ka mängida lauajalgpalli või – tennist või lihtsalt sõpradega mõnusalt aega veeta.

Kohal on ka noorsootöötajad, kellelt nõu küsida. „Võimalik on saada infot igapäeva elu kohta, noored saavad rääkida oma muredest, rõõmudest,” lausus Olesk.”Suhtlus käib nii nagu ka avatud noortetoas.”

Linnak on avatud 6. juulist 19. juulini kell 13 – 19 ning on kõigile tasuta.

Kas teate?

Noortelinnakus on võimalik:

- tutvuda erinevate kultuuride, tantsu- ja muusikastiilidega;

- muuta keskkonda graffiti jms tänavakunstiga;

- osaleda kogukonda kaasavates töötubades (nt seikluskasvatuslikes, tantsulistes ning mängu teemalistes töötubades, spordivõistlustes, jpm)

- õppida rohkem taaskasutuse kohta;

- mängida lauajalgpalli;

- sõita rula või rattaga rambil;

- mängida sulgpalli või footbagi;

- saada osa fotokonkurssist ja-jahist;

- meisterdada töötubades (nt kaarte, rinnamärke, larbi mõõke);

- osaleda orinteerumistes ja aaretejahis;

- osaleda tänavakunsti jt võistlustel (tänavatantsu, -kunsti ja rularaja võistlusel jm);

- saada noorsootöötajalt nõu neile muret valmistavatele küsimustele jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles