Annelinlased saavad oma täika

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kirbuturu perenaine Paula Lill loodab, et annelinlased leiavad täika kiiresti üles.
Tartu kirbuturu perenaine Paula Lill loodab, et annelinlased leiavad täika kiiresti üles. Foto: Kristjan Teedema

Mullu sügisel avati Karlova linnaosas kaks uut täikat, kuhu kõik saavad seismajäänud rõivaid või tehnikat müüki viia. Homsest on annelinlastel vanades Saluudi toidupoe ruumides Põhja puiesteel samuti oma täika.

Täika töötab samal põhimõttel nagu Tehase tänava kirbuturg ja taaskasutuskeskus Sahtel: omanik saab rentida boksi ning asjad nädalaks või kauemaks müügile panna. Hinna määrab kaubale selle omanik.

«Mõtlesime mehega, et Annelinnas pole ühtegi samalaadsest ettevõtmist ja pealegi elab linnaosas palju inimesi, kellel oleks mugavam käia kirbuturul pigem kodule lähedal kui näiteks Karlovas,» rääkis Tartu kirbuturu perenaine Paula Lill. Ta lisas, et teisi Tartu täikasid nad konkurentideks ei pea, kuna need asuvad teistes linnaosades ja teisel pool jõge.

Idee sai Lill aga Soomest, kus nägi teiste hulgas ka eraldi lastekaupadele mõeldud täikasid. Lill lisas, et Annelinna täika on ehitatud lapsesõbralikuna: sisse saab tulla ka vankriga ning ruumi bokside vahel jagub.

Praegu on valmis ligi sada boksi, millele tuleb veel lisa. Avamise puhul saab kaheks nädalaks üürida boksi 15 euroga, edaspidi on ühe nädala hind 12 eurot. Täikal leidub ka väiksemaid bokse, mida saab rentida kaheksa euro eest.

Täika perenaise sõnul on peale riiete oodatud jalanõud, mänguasjad, lauamängud ning väiksemad mööbliesemedki. Ta lisas, et tuua saab ka väärtuslikumaid asju, nagu ehted, sülearvutid, telefonid, nendele leitakse eraldi koht müügileti all.

Kuigi ametlik avamine on homme, on paljud inimesed täika internetist üles leidnud. «Panin sotsiaalmeediasse pilte üles ja inimesed on hakanud juba kaupa kinni panema,» rääkis ta.

Lille sõnul internetis siiski kaupa broneerida ei saa, kuna võib juhtuda, et huviline ei tule kohale või loobub. «Piltide ülespanemise mõte on siiski äratada huvi. Kui keegi leiab sealt midagi, mis sobib just talle, tuleb kiiresti kohale tulla,» lausus Tartu kirbuturu perenaine.

--------------------------

Tartu kirbuturg

Põhja puiestee 12

Avatud T–R 11–19, L-P 12–17, E suletud.

Teised Tartu täikad

Tehase kirbuturg, Tehase 21b.

Taaskasutuskeskus Sahtel, Kastani 38.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles