Kollase Kassi suvekoolis valmib noorte muusikalavastus ooperist

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollase Kassi suvekooli logo.
Kollase Kassi suvekooli logo. Foto: Vanemuine / Repro

Vanemuise ooperisolistide Rasmus Kulli ja Reigo Tamme juhendamisel valmib teatris Kollase Kassi suvekooli kümne koolipäeva jooksul «Nooremuine» ehk muusikalavastus ooperi lavaletoomisest. Lõpuetendus on eeloleval pühapäeval kell 16 Vanemuise väikeses majas.

Lavastuse «Nooremuine» originaallibreto koosneb erinevatest ooperisüžeedest ja aariatest ning žanriliselt on loojad selle liigitanud post-post-postmodernistlikuks laulumänguks ühes vaatuses. «Nooremuine» on kahele noorele Vanemuise tenorile esmakordne ülesastumine nii liberetisti kui lavastajana.

«Lavastus on üles ehitatud lavastus-lavastuses põhimõttes. Nii lavastusmeeskonda kui ka lauljaid-näitlejaid etendavad suvekooli õpilased,» kommenteerisid lavastajad Tamm ja Kull. «Algupärase ooperi «Nooremuine» libreto on inspireeritud eesti kirjandusajaloo unustusehõlma vajunud Noorem Uine müüdist. Libretosse on sisse kirjutatud ka Orpheuse müüt, sest nii nagu Orpheus, oli ka Uine imeline laulja, kes peab minema põrgusse oma varalahkunud pruudile järgi. Ent erinevalt Orpheuse loost  on meie lugu õnneliku lõpuga ja Uine saab oma naise põrgust kätte.»

Tänavune Kollase Kassi suvekool algas 4. juunil ning sellest võtab osa 24 neidu ja 9 noormeest, kes on 12- kuni 18-aastased. Osalevad Anete Maremäe, Brett Lee Aso, Brita Herja, Elis Talvet, Erich Richard Rosental, Eva Liisa Metspalu, Greete Korol, Hanna Aadusoo, Helina Udeküll, Jasmin Saar, Karin Rea, Karita Käesel, Karl Raid, Karoliine Pärlin, Kaur Karjus, Kristiina Raahel Uiga, Kristin Pogost, Kristin Prits, Laurits Muru, Liis Tõntsel, Linda Lukas, Marion Kukk, Markus Huul, Marta Külaots, Oskar Puis, Pilletriin Peterson, Randen Sakson, Reno Vosmi, Saara Kaljujärv, Sander Kõiv, Saskia Reintam, Triinu Halgma ja Triinu Hommik.

Vanemuine korraldab Kollase Kassi suvekoole alates 2010. aastast. Varem on suvekooli raames valminud draamalavastused ja muusikalid, ooperižanris pannakse end proovile esmakordselt.

Suvekooli kümnepäevases programmis omandatakse teadmisi erinevate lavataguste ametite kohta, toimuvad hääle, keha ja eneseväljenduse treeningud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles