Roki ja popi eellane möllab õues ühtejärge kümme ja pool tundi

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esineb Super Hot Cosmos Blues Band.
Esineb Super Hot Cosmos Blues Band. Foto: Merike Lill

Pühapäeval kaigub Tartu vanalinnas Antoniuse õues vanaaegne muusika – roki ja popi eellane bluus, mida esitavad vägagi nooruslikud pillimehed. Kümne ja poole tunniga tuleb neljandal Emajõe Bluusi festivalil alates keskpäevast publiku ette 17 bändi.

Esimesena, kell 12 võtab laval kohad sisse rahvusvahelise kuulsusega Tartu duo Andres Roots & Raul Terep. Peale elava muusika on neil kaasas 2. juunil ilmunud plaat «Winter Is Coming», millele on salvestatud kaks läbinisti instrumentaalset ja kaks lauluga lugu (üht laulab tallinlane Mikk Tammepõld ja teist ameeriklane Bert Deivert).

Rootsi sõnul tähistab duo festivalil esinedes ühtlasi plaadi ilmumist, kusjuures seda plaati saab osta ainult duo kontsertidel nüüd ja sel suvel edaspidi.

Järgmine esineja on Kolumbus Kris, ülejärgmine Kakuke ning üleülejärgmine Merca ja Jääknähtus. Teiste hulgas on kavva lülitatud Aapo Ilves koos Alar Kriisaga, Umblue, Paradoks ja CryBaby. Kava viimased kaks on Cathouse Radio ja Super Hot Cosmos Blues Band.

Suurem osa muusikuid on tartlased, esindatud on aga ka Tallinn, Pärnu, Paide ja Läti. Lõunanaabrid saadavad festivalile kogunisti kolm ansamblit – Cement, Johnny B' Beast ja Mozambika.

Nüüdse festivali kavas on ka tartlastepõhised vägagi uued ansamblid Autt of Office, Steam Engine ja Crosswood.

«Tartus võib täheldada mingit omapärast anomaaliat: pealtnäha normaalsed pillimehed korralikest bändidest on hakanud kaootiliselt bluusibände moodustama,» kommenteeris Emajõe Bluusi peakorraldaja, trummimängija ja kirjanik Heiki Vilep. «Mõned neist on sattunud esinema tihedamini Lätti, Leetu, Poola ja Soome kui Tallinnasse.»

Kui palju on Tartu bluusielu rikastamises ja bluusibändide hoogsas lisandumises teeneid Emajõe Bluusil?

«Ei taha küll kellegi saba kergitada, aga kui me alustasime Enn Veiga neli aastat tagasi bluusifestivali tegemist, tõmbasime vist küll mingisuguse suurema asja käima,» ütles Heiki Vilep. «Ma ei teadnud tookord Tartus peale Bullfrog Browni ühtegi bluusibändi. Ma ise alustasin koos Ennuga bluusi mängimist seitse-kaheksa aastat tagasi bändis Blue Deja Vu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles