Miks on uueneva platsi serva jäetud vana hekk ja muru?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu platsi ühes nurgas polnud tarvis muru ja hekki uuendada.
Peeter Põllu platsi ühes nurgas polnud tarvis muru ja hekki uuendada. Foto: Margus Ansu

Ligi 82 700 euro eest põhjalikult uuendataval Peeter Põllu platsil on haridusministeeriumi poolsesse külge jäetud kasvama vana hekk ning kõrge heinaga murulapp.

Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna teedeteenistuse jalg- ja jalgrattateede peaspetsialist Mihkel Vijar, miks see hekk ja vana muru ministeeriumi juures alles on?

Seal jääbki vana hekk alles. Sellega on kõik korras, polnudki tarvis seda hekki uue vastu vahetada.

Aga selle ees olev vana murulapp on imelik, seal kasvab juba üsna kõrge hein, ülejäänud platsil on aga kõikjal must maa, kuhu on külvatud uus muru. Kas sinna muruseemet ei jätkunud?  

Rekonstrueerimistööde käigus täideti Peeter Põllu platsi, seal tõsteti pinnast. Kõnealust kohta Munga ja Kompanii tänava nurga lähistel polnud tarvis täita, seal oli piisav kõrgus ning sellepärast jäi seal kõik samaks.

Muru niidetakse kindlasti üsna varsti sealt ära, praegu pole kõik tööd platsil veel lõppenud.  

Mida on tarvis veel teha?

Kõnniteedel on viimane kate puudu, mõned põõsad on istutamata ning välismaalt tulevad pingid on panemata. Aega veel on, see plats peab valmis olema juuni lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles