Jõgeva rattaralli tuleb kolmandat korda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II Jõgeva rattaralli võitjad
II Jõgeva rattaralli võitjad Foto: Mihkel Jüri/Rattaprofid.ee

Laupäeval, 23. mail sõidetakse arvult kolmas Jõgeva rattaralli, mille teed viivad pedaalijad Palamuse ümbruse voortele.

Põhisõidu pikkuseks on 110 kilomeetrit ja matkasõit on 50,5 kilomeetrit pikk. Rajale jääb ka kaks tõsisemat tõusu. Selles mõttes ongi Jõgeva rattaralli trass Eesti tingimustes üsna harukordne, sest nii palju tõusumeetreid teistel Eestis peetavatel rattarallidel tavaliselt koguda pole võimalik. Rattasõitjast ajakirjanik Priit Pullerits peab seda koguni Eesti kõige raskemaks rattaralliks.

Põhisõidul saab panna ennast tõeliselt proovile, sest rajal tuleb teha kolm ringi. Lisaks on Jõgeva sõit heaks võimaluseks saada aimu sellest, mis ootab ees nädal hiljem peetaval Tartu rattarallil. Kahe võistluse rajad kattuvad sel aastal osaliselt.

Reede lõuna paiku oli end sõidule kirja pannud 246 rattahuvilist. Teiste seas ka Cofidise proff Gert Jõeäär, eksproff Jaan Kirsipuu ning teisedki väga tugevad ratturid. Samuti Läti võistlejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles