Karlova päevade kava tõstab täna esile rännuteema

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa ja poeg Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda laulsid-mängisid publikule kahekesi koos juba suvel kaks aastat tagasi.
Isa ja poeg Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda laulsid-mängisid publikule kahekesi koos juba suvel kaks aastat tagasi. Foto: Merike Lill

Esmaspäeval alanud Karlova päevade kavas on täna nii mõnigi rännuteemaline üritus: alates varahommikusest loodusmaja korraldatud rändlinnukoolitusest kuni Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda kontserdini «Kaugel-kaugel, kus on minu kodu» Karlova teatris ning Agnes Joala juhtimisel ekskursioonist, mis tutvustab nõukogudeaegset Karlovat.

Karlova seltsi veebilehe andmetel algas kell 10 Forseliuse koolis rännak virtuaalmaailma ehk e-arvutiõpetustund algajaile. Kell 11 viis «Uinuv kaunitar» Piilupesa lasteaia laste esituses Karlova-Ropka harukogu raamatukogus publiku muinasjutumaailma.

Varahommikust rändlinnukoolitust täiendab kell 16.30 ornitoloogiaringi avatud tund loodusmajas (Lille 10).

Kohtumispaik Anna Edasi

Kell 17 rändavad lauluhuvilised vanade eestlaste poeesiasse ja muusikasse: Sinimaniseele regilauluõpituba on kohvikus Anna Edasi (Tähe 20), juhendab Martiina Viil.

Kell 18 viib Kristina Kurm kõiki rattatuurile Karlova Ehe, kogunemine on Anna Edasi ees. Kell 19.30 algab sealsamas ekskursioon nõukogudeaegsesse Karlovasse, giidiks on Agnes Joala.

Karlova teatris

Täna kell 19 algab Karlova teatris (Tähe 66) Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda laulude ja pillilugude kontsert «Kaugel, kaugel, kus on minu kodu».

Neljapäeval on Karlovas kohvikutepäev. Kell 17 teeb uksed valla ka Karlova teatri kohvik, kus lühikontserdi annavad Inga ja Toomas Lunge,  Indrek ja Paul Kristjan Kalda, Andres Dvinjaninov jt.

Laupäeval kell 18 teeb Karlova teatris debüüdi ansambel Karlova Vaarid, mis on saanud oma nimele inspiratsiooni Tšehhi kuurordi- ja kultuurilinnast Karlovy Varyst. Ansamblisse kuuluvad Õnne Kaljujärv, Salme Lunge, Kalevi Kalda, Tähe Dvinjaninov ning külaline Supilinnast Herne Lumiste. Karlova teater lisas selgituseks, et valdav osa Kaunimate Aastate Vennaskonna liikmetest naudib oma kauneimaid aastaid Karlovas.

Tipp on laupäeval

Karlova päevad algasid esmaspäeval ja lõpevad pühapäeval. Tipp on laupäeval, kui kava algab kell 10 rongkäiguliste kogunemisega Karlova sadamas (Rebase 18). Supilinna sõprade saabumist sadamasse tervitab kell 10.45 puhkpilliorkester.

Rongkäik algab kell 11 ja lõpeb peoplatsil loomemajanduskeskuse ja loodusmaja pargis, kus jätkub vaatamist, kuulamist ja tegevust kella 17ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles