Männilinnas võib järgmisel nädalal vahetuda võim

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda.
Elva raekoda. Foto: Sille Annuk

Tuleval kolmapäeval toimub Elva linnavolikogu erakorraline istung, kus päevakorras on linnapea Toomas Järveoja (Reformierakond) umbusaldamine.

Esmaspäevasel Elva linnavolikogu istungil esitasid Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja volikogus ühise fraktsiooninime Elva Linnakodanik alla koondunud valimisliidud umbusaldusavalduse linnapea Toomas Järveoja vastu. Avalduse andis volikogu esimehele Meelis Karrole (SDE, varem Reformierakond) üle valimisliitude fraktsiooni esimees Fred Koppel (Vabaerakond, varem IRL).

Meerile heitsid umbusaldajad ette vähest algatusvõimet ja puudulikku initsiatiivi Elva elukeskkonna kujundamisel. Ka passiivsust Elvale oluliste suurinvesteeringute tegemisel ning vähetulemuslikku koostööd naaberomavalitsustega. Alla kirjutas avaldusele kümme volikogu liiget.

Umbusaldusavaldus kümne voliniku allkirjaga esitati ka Elva linnavolikogu aseesimehele Leelo Suidtile.

Elva volikogus on 17 kohta, millest kaks kuulub SDE esindajatele, seitse valimisliidule Elva ja valimisliidul Kodulinna Eest on üks koht. Reformierakonnal on seitse kohta.

Varem on Tartu Postimees SDE ja valimisliitude esindaja käest küsinud, kes võiksid uues koalitsioonis täita linnapea, abilinnapea ja volikogu esimehe kohad. Konkreetset vastust võimupöörde organiseerijad tol hetkel ei andnud. Portaali Elva24 andmetel võib uueks meeriks saada valimisliit Elva nimekirjas volikokku kandideerinud Eva Kams, kes äriregistri andmetel on jätkuvalt Reformierakonna liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles