Tartu ootab linlasi heakorratalgutele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. aprillist 3. maini kestvate Tartu heakorratalgute ajal roogivad vabatahtlikud prügist puhtaks kümneid kohti.
20. aprillist 3. maini kestvate Tartu heakorratalgute ajal roogivad vabatahtlikud prügist puhtaks kümneid kohti. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus kutsub kaheksateistkümnendat kevadet vabatahtlikke tavaks saanud heakorratalgutele, mis kestavad tänavu 20. aprillist 3. maini.

Talgutel korrastatakse linnale ja riigile kuuluvaid reformimata alasid, millel puuduvad kasutajad ja hoolduslepingud. Sel aastal on pööratakse rohkem tähelepanu ka Emajõe kallastele. Kokku on talgutööde nimekirjas üle 70 objekti.

Tartu kevadise suurpuhastuse eestvedaja, linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru sõnul on talgutele registreerumine aktiivselt käima läinud, juba on end kirja pannud üle 400 inimese. Talgutele saab registreeruda telefonil 503 7215.

Igale talguseltskonnale antakse jõukohane objekt ja lepitakse kokku tööde aeg. Linnavalitsuse poolt on töövahendid ja jäätmete äravedu. Talgulistele pakutakse ka kehakinnitust, tublimaid ootavad auhinnad.

Peale talguliste ärgitab linnavalitsus kõiki tartlasi oma koduümbrust korrastama. Samas tuletas Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer meelde, et aiajäätmeid ei tohi linnas põletada. Oksi ja lehti saab sümboolse tasu eest viia jäätmejaamadesse: Jaama 72c asuvas jaamas on maksab tonn aiajäätmeid 12 senti, Turu 49 jäätmejaamas 1,92 eurot.

Vanapaberi ja pakendid võivad väikeste kortermajade ja eramajade elanikud viia tasuta jäätmejaamadesse või avalikesse konteineritesse. Viimaste asukohad on aadressidel http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id=6&page_id=3249 ja http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id=6&page_id=3235.

Jaama 72c jäätmejaam on avatud kõigil nädalapäevadel (E–R kl 10–18, L–P kl 10–16). Sinna võib viia ka eterniiti (132 eurot tonn).

Turu 49 jäätmejaam on avatud T–R kl 10–18 ja L–P kl 10–16. Riigipühadel on mõlemad jaamad suletud.

Jäätmejaamades saab tasuta ära anda ka elektroonikaromusid, suuremõõtmelisi jäätmeid (mööbel) ja ohtlikke jäätmed. Jaama tänava jäätmejaam võtab tasuta vastu ka autorehve.

Majapidamises üle jäänud kõlblikke asju võtavad vastu taaskasutuskeskused (Puiestee 114, Jaamamõisa 30 ja Riia 1 tegutsev Tartu Uuskasutuskeskus).

Tartu heakorratelefonile 1789 saab teada anda probleemidest (tänavaaukudest, katkistest liiklusmärkidest, tänavavalgustitest jm). Infot võib edastada SMSiga numbrile 1789, e-kirjaga aadressil 1789@tartu.ee või kodulehe aadressil http://www.tartu.ee/1789.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles