Linnapea: Sõpruse ringil ei ole lageraiet plaanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse ring Tartus.
Sõpruse ring Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn on Sõpruse ringi männikus kavandatud tööd peatanud ja lubab enne jätkamist plaane avalikkusele tutvustada. Lageraiet linn ei plaani.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et Sõpruse ringi männikus kavandatud tööd on peatatud, kuid ettevalmistust jätkatakse, ning kui mägimändide tervis on hinnatud ja heakorrastamise vajadus paberil, siis seda tutvustatakse avalikkusele.

«Linnamajanduse osakond on selgitanud, et midagi sellist nagu lageraie ei ole nendel kavas olnud, see on infomüra, küll on kavas puude tervise hindamine ja haljasala korrastamine,» sõnas Klaas.

Linnapea märkis, et kuivõrd inimestel on eriti suur huvi Sõpruse ringi vastu, on igati loomulik, et plaanitavaid töid tutvustatakse. «Korrastustöid on tarvis kahtlemata teha, aga sellistel puhkudel on tarvis paremini selgitada,» sõnas ta.

«Selge on, et enne tuleb hinnata tööde vajadust ja mahtu, see läbi arutada ja siis edasi minna, mitte nii et hakkame vaatama ja siis elu näitab,» sõnas Klaas. «Kui selline plaan ka oli, siis kindlasti ei olnud see hea plaan.»

Klaas märkis, et alguses oli plaan männikut korrastama hakata keskelt, nõnda et keegi poleks märganudki.

Tartu linn saatis täna välja ka pressiteate, kus linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak selgitas, et tegemist on tavapärase tööga linnahaljastuse uuendamisel, kus vajaduse korral eemaldatakse osa kahjustatud puudest hooldusraie käigus ja istutatakse asemele uued. «Lageraiet ei ole seal kunagi planeeritud,» selgitas Haak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles