ERMi ehitus pole loaga kooskõlas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue hoone ehitus selle aasta alguses.
ERMi uue hoone ehitus selle aasta alguses. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse ehitusjärelevalve avastas, et Eesti rahva muuseumi (ERM) uue hoone ehitamine pole kooskõlas ehitusloaga ning palub riigi kinnisvara aktsiaseltsil taotleda uue ehitusloa.

Tartusse Raadile rajatav ERMi uus hoone on ehitatud meetri võrra kaugemale kui seda näeb ette ehitusluba. Tartu linnavalitsuse selgitusel on tegu planeeritud muudatusega, ent paberil on asjad unustatud korda ajada, vahendas ERRi uudisteportaal rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Tartu linnavalitsus andis Eesti Rahva muuseumi uue hoone ehitajale Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS) aega 20. juunini, et nad taotleks ehitisele uue ehitusloa.

Nimelt on muudetud hoone asendiplaani, ka on probleeme hoones asuvate ruumidega, nagu näiteks lubatust väiksema invatualetiga ning viimasel hetkel otsustas ehitaja muuta uue muuseumihoone küttelahendust.

RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles Postimehele, et ERMi ehitusluba väljastati 2009. aastal eelprojekti pealt. «Vahepealse aja jooksul on avastatud projektis mõningad ebatäpsused, mida on ehituse käigus korrigeeritud,» selgitas ta.

Idnurm lisas, et tänaseks on selgunud eeldatavasti kõik erinevatest kaasatud projektide muudatustest, seal hulgas küttelahenduse muudatus, elektri liitumise muudatus jne. Projektis tehtud täpsustused kajastatakse tema sõnul ehitusloa muudatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles