E-kunstisalong avas uues kohas uksed koos Navitrolla näitusega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kunstisalong tegutseb nüüd E-kaubamaja esimesel korrusel.
E-kunstisalong tegutseb nüüd E-kaubamaja esimesel korrusel. Foto: Kristjan Teedema

E-kunstisalongis käisid täna keskpäeval ettevalmistused kaheks sündmuseks ühekorraga – salongi ja Navitrolla näituse avamiseks. Pärast lahkumist Tartu raeplatsi servas asuvast ajaloolisest pangahoonest on salong ennast sisse seadnud E-kaubamajas (Tehase 16).

E-kaubamajas on E-kunstisalong tegutsenud varemgi, kuid teisel korrusel. Nüüd on kunsti täis ruumid otse sissekäigu kõrval tänavaga samal tasandil, Karlova-Ropka raamatukogu ruumide all.

Salongi juhataja Daisi Kahuri sõnul mahub väljapanekusse peaaegu sama palju kunstiteoseid nagu eelmises kohas, praeguse paiga suur pluss on aga paremad võimalused külastajatel autosid parkida. Salongi ruumid on valgusküllased, kuid madalamad kui pangamajas.

Navitrolla pani salongi esimeses ruumis üles oma näituse «Katsetused» teoseid. Katsetamist ja õppimist peab ta väga oluliseks. Seepärast on tema graafika ja maalide hulgas nüüd võimalik vaadata savikihi kasutamist maali pinnal ning tema esimest skulptuuri. See on pronksist, osaliselt patineeritud pinnaga ja graniitalusel.

Kahe udara ja kolme jalapaariga lehm kuulub esimese teosena skulptuurisarja «Uskumatud ja imelised objektid Eestimaa loodusest». Navitrolla sõnul sümboliseerib teos tavalist eestlast, kes teeb üksi ära kahe inimese töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles